-0.1 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияДопълнителна дата за разходката с екскурзовод "Кодът да Винчи – исторически факти...

Допълнителна дата за разходката с екскурзовод „Кодът да Винчи – исторически факти и загадки“

-- Реклама --

Изключително сме щастливи от големия интерес към предложената тема „Кодът да Винчи – исторически факти и загадки“. Само за няколко дни всички места и в двете групи на 26 март се запълниха, а продължават да пристигат запитвания за записване. Затова организираме още една разходка по същия маршрут на 27 март (неделя) от 14.00 ч.

Кодът да Винчи

Пишейки романа си „Шифърът на Леонардо”,  Дан Браун спокойно е можел да посвети няколко глави и на Виена. Знаете ли къде във Виена се намира оригиналното копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи и какъв е истинският таен код, скрит в картината? Знаете ли къде се съхранява Свещеният Граал? Чували ли сте някога за пазителя на Граала и за култовата стая под параклиса „Мария Магдалена“? Виена крие много тайни, които можете да откриете само ако рискувате да надникнете зад фасадите на този мечтан град.

„Кодът да Винчи във Виена” е несъмнено най-загадъчната тема, която сме избирали за разходките „Виена за ценители”. Предложихме я за първи път през октомври 2019 г. и оттогава непрекъснато получаваме запитвания кога ще я повторим. Е, решихме, че това е подходящ маршрут, с който да започнем 2022 г.

С  тежката задача да ни преведе през вековните тайни и дълбоко скрити сакрални символи ще се заеме нашата любима екскурзоводка Диана Пиперова.

Диана Пиперова, екскурзовод, Виена

Част от маршрута в аванс

Ето какво издаде тя в аванс за маршрута: „Ще започнем в църквата на италианската католическа общност със запомнящата се осмоъгълна кула с шапка. Ако не се сещате коя е, на разходката ще я разгледате и запомните. Няма да разкавам за олтара или амвона, а за една 200-годишна стенна мозайка, направена изцяло като една от най-известните картини на да Винчи, дори разкриваща част от нея, сега липсваща в оригинала. Няма да кажа още коя е, ще  я покажа и по нея ще разгадаем тайнствения код на Леонардо. Теория, която църквата категорично отрича, но която вече столетия не престава да вълнува любителите на загадките. Разходката ще ни заведе до църквата, където се пазят сърцата на Хабсбургите, чиито корени стигат до Меровингите, онзи аристократичен род от Южна Франция, където се предполага, че Мария Магдалена е намерила пристан и родила наследник. Ще проследим култа към нея и във Виена. По следите на тайнствения шифър на Леонардо ще търсим и присъствието на ордена Опус Дей, на рицарите-темплиери, на розенкройцерите и илюминатите, на майсторите-зидари, заложили в сакралните постройки на Виена тайнствени пропорции.

Заинтригувани ли сте? Вижте кога и къде

Тогава ви очакваме на 27 март, неделя. Ще се срещнем на Миноритенплац пред Църквата на миноритите в 14.00 ч. и ще поемем по познати и не толкова познати улици, за да проследим тайнствените знаци, оставени от предците. Броят на участниците в групите е ограничен до 25.

Виена за ценители: Кодът да Винчи – исторически факти и загадки – разходка с екскурзовод

Мястото на срещата – Църквата на миноритите

КОГА: 27 март, неделя, 2022 г. от 14.00 ч.

КЪДЕ: Minoritenplatz 2A пред църквата на Ордена на миноритите (намира се в близост до Хелденплац и Фолскгартен. спирка на линия U3)

Цена: Цената на беседата е 18 евро (с включени слушалки), които се заплащат на място.

За деца и ученици – безплатно (при ползване на слушалки –2 евро).

За студенти – 10 евро

През по-голяма част от разходката маршрутът е на открито и е препоръчително да се облечете топло и удобно според метереологичните условия.

Разходката няма да се проведе при дъждовно време.

Предварително записване на имейл diana.piperova@gmx.net и на телефон 0650 5311792  е задължително!

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации