5.5 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияИзложба на българката Мара Латева ще бъде открита във Виена

Изложба на българката Мара Латева ще бъде открита във Виена

-- Реклама --

Изложба на българската художничка Мара Латева ще бъде открита на 31 март в галерия „Щайнер“ на улица „Курентгасе“ – най-старата улица във Виена. Ще бъдат изложени около 15 картини и 6 скулптури под надслов „Синхрон“, съобщава БТА.

Мара Латева е родена в Свиленград. Завършва университета във Велико Търново със специалност „Скулптура“. Творбите ѝ са показвани в повече от 20 самостоятелни изложби на национално и международно ниво. Българката търси вдъхновение в природата, историята и митологията. За своите скулптури обича да използва различни материали като бронз, дърво и камък.

Основател е на галерия „Модулор” и е член на Съюза на българските художници от 1994. През 2017 участва в Международния скулптурен симпозиум „Пространства” във Велико Търново. Творческите й изяви у нас и по света са многобройни. Творбите й са притежание на колекции по цял свят. 

„Графичните ѝ творби завладяват вниманието с прецизни линии и абстрактна пластичност, водейки въображението в други измерения. Мистиката на древните легенди избуява в ярък калейдоскоп от живописни образи. Всяко отделно произведение излъчва хармония. Авторката смело работи с цветовите контрасти, моделира обемите в експресивна техника и насочва вниманието на зрителя към дълбоките житейски истини с богатия си художествен език“, пишат за Мара Латева експерти от България. 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации