5.1 C
Виена
неделя, 10 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияВиенаС цветя и шоколад виенчани отбелязват Деня на влюбените

С цветя и шоколад виенчани отбелязват Деня на влюбените

Виенчани ще изхарчат 37 милиона евро за Деня на влюбените

-- Реклама --

Цветя, шоколадови изделия, козметика, ваучери и бижута са сред най-популярните подаръци. „Целувката“ на Густав Климт ще бъде продадена като NFT за Свети Валентин.
Свети Валентин се е превърнал в своеобразен световен Ден на влюбените, по време на който хората изразяват любовта си един към друг, като си изпращат поздравителни картички, бонбони и цветя.

Тази година мъжете във Виена планират да дадат 37 милиона евро за Деня на влюбените. Те ще похарчат по-голямата част от средствата в магазините (83 процента), а не онлайн. За първи път повече от 80 процента от мъжете искат да подарят на партньорките си подаръци, а 66 процента от жените също ще купят подарък на партньора си.
Въпреки че виенчани ще изхарчат средно около 40 евро, което в сравнение с миналата година е по-малко, тази година повече виенчани искат да използват Деня на влюбените, за да зарадват любимите си хора, сочи проучване на Виенската търговска камара.

Цветята са най-популярния подарък

Подаръците за Деня на влюбените са обикновено малки предмети, които се предлагат в магазините непосредствено преди празника. Най-популярният подарък остават цветята и 55 процента от анкетираните искат да изразят обичта си именно по този начин.

Шоколадът също е едно от най-подаряваните неща на Свети Валентин. Причината е проста – човек никога не може да сбърка, ако подари шоколад на жена и 40 процента от мъжете са заявили, че ще подарят именно нещо сладко за празника. 18 процента от виенчани планират да купят парфюм или козметика, 15 процента ще подарят ваучери за съвместно прекарване на сводното време като посещение на ресторант или кратка романтична почивка.

_____________

Бутикова сладкарница Rori’s: За тортите с любов и вдъхновение

Момичето с перли в косите

_____________

Бижутата също са сред предпочитаните подаръци, които мъжете подаряват на любимите си, но едва 10 процента от анкетираните са избрали този подарък.


Дигитално обяснение в любов: Белведере продава 10 000 части на „Целувката“ на Густав Климт.

За Деня на влюбените виенският музей Белведере е подготвил специално предложение за оригинален подарък. Може би най-известната целувка в света, тази на Густав Климт, която се намира именно в Белведере, също се предлага за продажба в ограничен брой незаменяеми токени (NFT).
Дигиталното копие с висока резолюция ще бъде разделено на мрежа от 100 на 100 квадрата, което ще създаде 10 000 неповторими отделни части. Те ще
се предават като незаменими токени или NFT. Официалното пускане на NFT ще се проведе на 14 февруари и така токените ще се превърнат в оригинални подаръци, с които влюбените могат да засвидетелстват любовта си. Цената на отделния токен 1 1850 евро.

Целувки и от Виенските линии

Днес по повод Деня на влюбените докато чакат следващия трамвай, автобус или мотриса виенчани могат да получат своята виртуална целувка от Виенските линии. На таблата, на които се обявява времето до следващото превозно средство, по повод Деня на влюбените се появява и надпис „Една целувка за теб“.

По информация на EurocommPR

____________

Още по темата:

За любовта и виното, без които не можем

На Св.Валентин във Виена – как да напрaвим празника различен

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации