12.5 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаНа Св.Валентин във Виена - как да напрaвим празника различен

На Св.Валентин във Виена – как да напрaвим празника различен

-- Реклама --

Няколко нестандартни начина да прекарате празника и изненадате любимия човек

the kiss

Ако искате да прекарате един незабравим празник с любимия човек, излезте от клишетата. Забравете за кичозните сърчица, мечета и балони. Можета да заложите на романтична разходка в парка, гледане на любими филми, слушане на любими песни, четене на любими книги…

Тези, които са на този ден във Виена, имат възможност да излязат от ежедневието като се потопят в света на изкуството и научат повече за чудото любов.

Любов към изкуството

Няколко музея имат специални предложения за Деня на влюбените. Само на 14 февруари можете да купите две годишни карти за цената на една (59 евро) в Музея за история на изкуството (КНМ). Така заедно с любимия човек през цялата година ще имате достъп до седем прекрасни музея – Kunsthistorisches Museum, Neue Burg, Kaiserliche Schatzkammer, Wagenburg и др.  Срещите с изкуството обогатяват не само общата култура, но и емоционалната връзка между двама души.

KHM

Ако обичате музиката и искате да изпробвате способностите си на диригент, посетете Haus der Musik. С парола „Valentinstag“ на 14 февруари можете да получите два билета на цената на един. Музеят е интерактивен и предлага чудесни възможности за забавление.

Специална разходка със специалист по история на изкуството предлага и Долно Белведере. На 14 февруари от 18 до 20 ч. с чаша сект в ръка можете да се потопите в интимния свят на Густав Климт и да научите много за най-известните му картини, посветени на жените. Цената на тура е 29 евро, която включва и входа за актуалната изложба „Климт, Шиле, Кокошка и жените“.

По следите на любовта

Дори и да познавате историята на известните сгради във Виена, едва ли знаете много за любовните истории, които са се разигравали между стените им. По стъпките на известни личности като Алма Малер, Нестрой, Сиси, Мария Терзия развеждат гидовете от сайта „Verliebt in Wien“. Частният тур струва 150 евро и трае два часа.

Целувка в зоологическата градина

zoo

Зоологическата градина в Шьонбрун е най-старата в Европа и любимо място за разходка на виенчани. Как се целуват животните, кои са моногамни и кои си позволяват повече партньори, как се ухажват – тези и други любопитни подробности от любовния живот на обитателите на зоопарка може да научите по време на специалната тематична разходка. Тя започва точно в 14 ч. от Инфоцентъра при касите на входа. И понеже е празник на влюбените – отново два билета на цената на един – но само срещу парола „Valentinstag“.

Разбира се, похапването на шоколад и вкусен сладкиш, посещение в ресторант са също част от празничната програма. Най-важното е да прекарате един страхотен ден с любимия човек.

_______________

Още по темата:

А защо да не подарим книга за Св.Валентин?

14 февруари: Филмова разходка за влюбени

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации