6.7 C
Виена
сряда, 24 април, 2024
spot_img
НачалоБизнес, закони и политикабизнесШест ползи от виртуален офис за вашия бизнес

Шест ползи от виртуален офис за вашия бизнес

-- Реклама --

Глобализация, пандемия, виртуална реалност… Светът се променя по-скоростно отколкото реално можем да осмислим. Последните две години, белязани от Ковид 19, категорично показаха, че понятието „работно място” вече има нови измерения и освен за домашен офис все по-настойчиво говорим и за виртуален.

Какво е виртуален офис?

Виртуалният офис предоставя на бизнеса дом в реалния свят. Срещу разумна такса можете да използвате адреса на виртуалния офис като свой собствен. Можете да използвате този адрес не само за насочване на пощата си към него, но и за различните регистрации, които са необходими, за да развивате бизнес в Австрия.

Казано по-просто, виртуалният офис подобрява профила на вашия бизнес като същевременно ви спестява пари.

Повишаване на доверието

Един от най-често срещаните проблеми на прохождащите фирми е да спечелят доверието на своите потенциални клиенти и да се наложат като стабилен и уважаван партньор.

Предлагате качествена услуга, но започвайки работа, все още не можете да покажете традиционните признаци на успеха: екип от отдадени професионалисти, които работят за вас, място за срещи или елегантна офис сграда в „хубав“ квартал. Точно тук „виртуалният офис“ може да промени правилата на играта, предлагайки всички предимства на реалното работно място.

Официалният фирмен адрес е особено полезен при извършване на всички административни регистрации. Така бизнесът ви получава необходимото професионално ниво, привличайки клиенти и инвеститори, които могат да ви помогнат да изградите и развиете компанията си.

Офис и пространство за срещи под наем на принципа „плащане според нуждите”

Въпреки че дистанционната работа и онлайн разговорите са новото нормално и може би ще останат с нас и след пандемията, не бива да забравяме и подценяваме предимствата на срещите „лице в лице”. Има бизнеси, в които личният контакт е изключително важен за създаването на устойчиви партньорски отношения. Наемането на стая или зала от коуъркинг пространства ви осигурява уютна атмосфера за лични срещи без да сте заложник на фиксиран наем и постоянни разходи.

_____________________________

Austria for beginners е неправителствена организация, която има за цел да помага на новодошлите чужденци да се справят с правните и административни процедури и да уредят безпроблемно живота си на новото място.

За контакти ТУК

_______________________________

Възможности за работа в мрежа

Да сте добри в това, което правите, не е достатъчно, за да успеете като предприемач. Нуждаете се и от широка мрежа, която да ви подкрепя и да разширява хоризонтите ви, което е трудно да се направи, ако работите само от разстояние.

Повечето места, които предлагат виртуални офиси, ви включват в своята мрежа. The Collaboratory например разполага със собствено виртуално пространство за съвместна работа. Това позволява на клиентите да се свързват, да обменят умения и да си сътрудничат, докато работят от разстояние.

Забравете хартиените писма

Covid19 ускори значително дигитализацията, дори австрийската администрация заработи предимно онлайн. Въпреки това хартиената поща все още е съвсем реална. Ако изберете опцията за сканиране и препращане на получените писма, предлагана от виртуалните офиси, може напълно да забравите пликовете и документите на хартия.

Поверителност

Ако имате нужда от търговски лиценз за бизнеса си, добре е да имате регистрация на постоянен адрес, различен от домашния ви.

В случай, че използвате домашния си адрес за служебни нужди, не забравяйте, че всеки, който ви потърси в Google, ще може да го види. Освен че рискувате да бъдете изненадани от потенциални/бивши/гневни клиенти на прага на дома ви, целият спам и документация, свързани с бизнеса ви, ще се изсипва в личната ви пощенска кутия.

Виртуалният офис ви дава възможност да имате фирмен адрес, който ще бъде видим и онлайн за всичките ви настоящи и бъдещи клиенти (например на уебсайта на търговските камари).

Икономически ефективен

И накрая, но определено не на последно място – всички тези предимства получавате само за част от разходите за реален собствен офис. Можете да използвате спестените пари, за да развиете бизнеса си!

Независимо дали правите първите стъпки или вече сте утвърдена компания, виртуалният офис ви носи ползи, които си струва да обмислите.

Звучи ли ви като добър план? Може би вече е време да изберете своя нов бизнес адрес?

Запознайте се с The Collaboratory

The Collaboratory предлага устойчиви решения за вашето работно място.

Ако изберете Collaboratory за свой виртуален офис, към всички тези предимства можете да добавите още използването на споделено офис пространство,напълно оборудвани заседателни зали и различни безценни допълнителни услуги като сканиране и изпращане на получената поща, предварително отчитане и др.

Прегледайте офертите на  The Collaboratory и се срещнете с представители на компанията. С Миглена Хофер и Северина Дицов може да говорите на бълграски, английски и немски език.

Може да се окаже, че получавате много повече от виртуален офис.

The Collaboratory

Apollogasse 4/7, 1070 Vienna

office@thecollaboratory.at

www.thecollaboratoty.at

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации