13.5 C
Виена
четвъртък, 29 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияВиенаИ през 2022 Виена продължава да бъде сред най-желаните дестинации

  И през 2022 Виена продължава да бъде сред най-желаните дестинации

  Американският новинарски портал Bloomberg и британският The Independent включиха Виена в списъка си с най-добрите туристически дестинации за 2022 г.

  -- Реклама --

  Въпреки постоянно променящи се ограничения през 2021 г., желанието за пътувания е голямо. Американският новинарски портал Bloomberg и британският The Independent, две водещи международни медии, включиха Виена в списъка си с най-добрите туристически дестинации за 2022 г.

  Въпреки че пандемичната обстановка продължава да ограничава възможностите за пътуване, надежда за туристическия бранш все пак има. В началото на януари американският новинарски портал Bloomberg посочи Виена като единствената европейска столица сред 25-те най-вълнуващи туристически дестинации в света за 2022 година. Ежегодните съвети за пътуване на Bloomberg са сред най-влиятелните в САЩ. Малко преди това британският онлайн вестник „The Independent“ също класира Виена сред най- добрите глобални градски дестинации за пътуване за 2022 г. Австрийската столица е оценена като културен център на Европа.

  Културата и инфраструктурата са най-големите предимства на Виена

  Австрийската столица убеди редакторите на Bloomberg като целогодишна дестинация с иновативни хотелски проекти, които допълват имперския чар на града със съвременни акценти и разнообразен културен живот. Кулинарното богатство на Виена, от практическите курсове по сладкарство до класическата култура на виенските кафенета, също помога за позиционирането на града сред 25-те най-добри туристически дестинации за годината. Подобна е и преценката на The Independent, който също отбелязва кулинарното, културно и историческо наследство на града. Вестникът оценява високо новата нощна влакова връзка Виена-Париж.

  В статия за новите тенденции в пътуванията британският Financial Times също подчертава изключително добрите железопътните връзки на Виена.

  Музей за история на изкуството снимка Елена Масларова

  Инвестиции с бъдеще

  Награди като тези показват, че Виена остава топ дестинация в международен план и не е загубила своята привлекателност въпреки пандемията.

  Многобройните инициативи на Виенската община за подкрепа на туристическия бизнес са инвестиции в бъдещето, които дават надежда за възстановяването на градския туризъм през тази година, отбелязва заместник-кметът на града Петер Ханке. Целта е да се подаде ръка на туристическия бизнес в града, докато пътуванията по света се възобновят и туристите се върнат – не само във Виена.

  По информация на EuroCommPR

  Бюро за международни връзки на Община Виена в София

  _____________________

  Още по темата:

  Виена грейна с коледна премяна

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации