4 C
Виена
понеделник, 11 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияВиенаИ през 2022 Виена продължава да бъде сред най-желаните дестинации

И през 2022 Виена продължава да бъде сред най-желаните дестинации

Американският новинарски портал Bloomberg и британският The Independent включиха Виена в списъка си с най-добрите туристически дестинации за 2022 г.

-- Реклама --

Въпреки постоянно променящи се ограничения през 2021 г., желанието за пътувания е голямо. Американският новинарски портал Bloomberg и британският The Independent, две водещи международни медии, включиха Виена в списъка си с най-добрите туристически дестинации за 2022 г.

Въпреки че пандемичната обстановка продължава да ограничава възможностите за пътуване, надежда за туристическия бранш все пак има. В началото на януари американският новинарски портал Bloomberg посочи Виена като единствената европейска столица сред 25-те най-вълнуващи туристически дестинации в света за 2022 година. Ежегодните съвети за пътуване на Bloomberg са сред най-влиятелните в САЩ. Малко преди това британският онлайн вестник „The Independent“ също класира Виена сред най- добрите глобални градски дестинации за пътуване за 2022 г. Австрийската столица е оценена като културен център на Европа.

Културата и инфраструктурата са най-големите предимства на Виена

Австрийската столица убеди редакторите на Bloomberg като целогодишна дестинация с иновативни хотелски проекти, които допълват имперския чар на града със съвременни акценти и разнообразен културен живот. Кулинарното богатство на Виена, от практическите курсове по сладкарство до класическата култура на виенските кафенета, също помога за позиционирането на града сред 25-те най-добри туристически дестинации за годината. Подобна е и преценката на The Independent, който също отбелязва кулинарното, културно и историческо наследство на града. Вестникът оценява високо новата нощна влакова връзка Виена-Париж.

В статия за новите тенденции в пътуванията британският Financial Times също подчертава изключително добрите железопътните връзки на Виена.

Музей за история на изкуството снимка Елена Масларова

Инвестиции с бъдеще

Награди като тези показват, че Виена остава топ дестинация в международен план и не е загубила своята привлекателност въпреки пандемията.

Многобройните инициативи на Виенската община за подкрепа на туристическия бизнес са инвестиции в бъдещето, които дават надежда за възстановяването на градския туризъм през тази година, отбелязва заместник-кметът на града Петер Ханке. Целта е да се подаде ръка на туристическия бизнес в града, докато пътуванията по света се възобновят и туристите се върнат – не само във Виена.

По информация на EuroCommPR

Бюро за международни връзки на Община Виена в София

_____________________

Още по темата:

Виена грейна с коледна премяна

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации