6 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалокултуракнигаАктрисата Цветана Манева гостува във Виена за представяне на биографичната си книга

Актрисата Цветана Манева гостува във Виена за представяне на биографичната си книга

Журналистът Георги Тошев ще представи в БКИ”Дом Витгенщайн” биографичната книга „Тя, Цветана Манева”. Актрисата ще бъде специален гост на събитието.

-- Реклама --

Документално-емоционалната биография „Тя, Цветана Манева“ проследява пътя на една изключителна българска актриса, разказан от журналиста Георги Тошев и драматурга Яна Борисова.

Цветана Манева е представена през погледа на семейството, колеги и приятели, сред които: Явор Милушев, Галин Стоев, Любен Гройс, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова, Стефан Вълдобрев, проф. Атанас Атанасов, Снежина Петрова, Възкресия Вихърова, и много други.

Цветана Манева – поглед отстрани

Цветана Манева изиграва над 120 роли в киното и театъра, сред които „Мера според мера“, „Трудна любов“, „Дами канят“, „Мечтатели“, но в тази нетрадиционна биография от две части – „Георги и Цветана“ и „Яна и Цветана“ – може да се усетим истинската ѝ същност и финес.

„Това е една трудна книга, която започна да се осъществява преди 7 години, след което я спряхме. Цветана Манева отказа да разкаже от първо лице живота си, защото не обича да говори за себе си, предпочита да се доказва на сцената, на екрана и чрез каузите, които защитава. Тогава се появи идеята Цветана да се включи в един задочен разговор с важните хора в живота ѝ.

Тогава решихме част от важните хора в живота ѝ да ѝ напишат и да ѝ изпратят едни ненаписани и неизпратени през годините писма, а тя да им отговори със същото“.

Това споделя пред БНР журналистът и продуцент Георги Тошев, един от авторите на книгата „Тя, Цветана Манева”. Едно от най-ценните писма в нея, например, е това на писателя Йордан Радичков, а едно от най-личните – на Явор Милушев.

С актрисата Цветана Манева и с журналиста Георги Тошев може да се срещнете на 22 октомври (петък) от 18.00 ч. в БКИ”Дом Витгенщайн”

Представяне на книгата  „Тя, Цветана Манева”

КОГА: 22 октомври, петък, 2021 от 18.00 ч.

КЪДЕ: БКИ”Дом Витгенщайн”

Parkgasse 18, 1030 Виена

Входът за събитието е свободен. Поради ограничения брой места е необходима предварителна регистрация на имейл office@haus-wittgenstein.at .

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации