3.7 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоБизнес, закони и политикаДискусия във Виена с Елисавета Белобрадова: Майко мила, политически инфлуенсър или влиятелен...

Дискусия във Виена с Елисавета Белобрадова: Майко мила, политически инфлуенсър или влиятелен политик?

-- Реклама --

Елисавета Белобрадова отново се кандидатира за депутат от коалиция „Демократична България“ в предстоящите на 14 ноември парламентарни избори. На 22 октомври тя ще бъде във Виена, за да се срещне с българската общност тук.

Коя е Елисавета Белобрадова

Елисавета Белобрадова е социален предприемач с активна гражданска позиция. Вярва, че хората са най-големият капитал на съвременното общество.

Тя е един от създателите на родителската медийна платформа „Майко Мила!“ и председател на Управителния съвет на Фондация „Оле Мале“.
Има дългогодишен опит в работата в неправителствения сектор, през последните години е посветила всекидневието си на каузата майки на деца с увреждания да могат работят, да се издържат и да бъдат самостоятелни и активни граждани.

По време на първия си мандат като народен представител в 46-ото Народно събрание работи в посока контрол на съществуващото законодателство, социални теми и теми, свързани с образованието в качеството си на заместник-председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика.

Тя е уверена, че може да изпълни със смисъл доверието в институциите чрез подобряване на диалога между неправителствения, публичния и частния сектори и гражданите.

Каузи и приоритети

Елисавета насочва усилията си към подобряване живота на семействата с деца в България посредством образование, здравеопазване и превенция във всичките ѝ форми – превенция на детската смъртност, превенция на домашното насилие, на агресията в училищата и на дискриминиращото отношение към хората с увреждания.

В програмата за своя мандат като народен представител залага 4 приоритетни области:


1. подобряване на достъпа до социални и здравни услуги за семейства с деца, с особен фокус върху децата с увреждания и децата със специални образователни потребности;

2. инвестиция в хората и частния сектор като се подпомогне предприемачеството в България да има възможност да работи най-адекватно според съвременните стандарти;

3. предотвратяване на домашното насилие и агресията в училищата;

4. контрол върху съществуващото законодателство и ефективно разходване на наличния публичен ресурс.

Колкото и да е необичайно за един народен представител, Елисавета е популярна и в социалните мрежи под името Летящата Козилла Ерато.

По образование е юрист, възпитаник на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Родена и израснала в София, майка на три деца.

Владее английски и френски език.

Среща и дискусия с Елисавета Белобрадова

Каним Ви на среща-дискусия с личност, която излиза от всички депутатски клишета. С дама, която постоянно слага нови дини под крехките си мишници, запазвайки елегантна походка, безотказен инат, чувство за хумор и обезоръжаваща самоирония. С човек, за когото гражданският ангажимент прерасна в политически стремеж към нови социални стандарти и е готов да разкаже как се случи това.

Срещата с Елисавета Белобрадова с българската общност в Австрия се организира от местната организация на „Да, България“ във Виена.

КОГА: 22 октомври, петък, от 19.30 ч.

КЪДЕ: Markhof – Das Dorf in der Stadt

Markhofgasse 19. 1030 Виена

Повече информация за срещата ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации