25.2 C
Виена
сряда, 10 август, 2022
spot_img
Още
  НачалокултуракнигаАктрисата Цветана Манева гостува във Виена за представяне на биографичната си книга

  Актрисата Цветана Манева гостува във Виена за представяне на биографичната си книга

  Журналистът Георги Тошев ще представи в БКИ”Дом Витгенщайн” биографичната книга „Тя, Цветана Манева”. Актрисата ще бъде специален гост на събитието.

  -- Реклама --

  Документално-емоционалната биография „Тя, Цветана Манева“ проследява пътя на една изключителна българска актриса, разказан от журналиста Георги Тошев и драматурга Яна Борисова.

  Цветана Манева е представена през погледа на семейството, колеги и приятели, сред които: Явор Милушев, Галин Стоев, Любен Гройс, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова, Стефан Вълдобрев, проф. Атанас Атанасов, Снежина Петрова, Възкресия Вихърова, и много други.

  Цветана Манева – поглед отстрани

  Цветана Манева изиграва над 120 роли в киното и театъра, сред които „Мера според мера“, „Трудна любов“, „Дами канят“, „Мечтатели“, но в тази нетрадиционна биография от две части – „Георги и Цветана“ и „Яна и Цветана“ – може да се усетим истинската ѝ същност и финес.

  „Това е една трудна книга, която започна да се осъществява преди 7 години, след което я спряхме. Цветана Манева отказа да разкаже от първо лице живота си, защото не обича да говори за себе си, предпочита да се доказва на сцената, на екрана и чрез каузите, които защитава. Тогава се появи идеята Цветана да се включи в един задочен разговор с важните хора в живота ѝ.

  Тогава решихме част от важните хора в живота ѝ да ѝ напишат и да ѝ изпратят едни ненаписани и неизпратени през годините писма, а тя да им отговори със същото“.

  Това споделя пред БНР журналистът и продуцент Георги Тошев, един от авторите на книгата „Тя, Цветана Манева”. Едно от най-ценните писма в нея, например, е това на писателя Йордан Радичков, а едно от най-личните – на Явор Милушев.

  С актрисата Цветана Манева и с журналиста Георги Тошев може да се срещнете на 22 октомври (петък) от 18.00 ч. в БКИ”Дом Витгенщайн”

  Представяне на книгата  „Тя, Цветана Манева”

  КОГА: 22 октомври, петък, 2021 от 18.00 ч.

  КЪДЕ: БКИ”Дом Витгенщайн”

  Parkgasse 18, 1030 Виена

  Входът за събитието е свободен. Поради ограничения брой места е необходима предварителна регистрация на имейл office@haus-wittgenstein.at .

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации