25.3 C
Виена
четвъртък, 11 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоOбразованиевъзпитаниеЛагерен огън, спортни състезания и хора събират българите в Инсбрук

  Лагерен огън, спортни състезания и хора събират българите в Инсбрук

  -- Реклама --

  Българите в Тирол не пропускат възможност да се съберат заедно и да се забавляват. Те организират спортни празници, честват 24 май и имат курсове по народни танци.

  Летен лагер в планината

  Бълграчетата в Тирол имаха възможност да прекарат последните дни от лятната ваканция сред природата. Затова се погрижиха Мая Цикалова и Красимира Георгиева, които заведоха децата на 1 700 метра надморска височина в Nösslachhütten на 30 км южно от Инсбрук. Учениците не само пяха и танцуваха, но и сами приготвяха част от храната си, изявявайки се като отлични кулинари. Те участваха в спортни турнири и творчески занимания под формата на Land Art.

  Спортен празник за всички

  Спортът винаги е повод за празник за българите в Тирол. На 10 октомври по инициатива на БСД „Родина” деца и възрастни отново се събраха на Sportplatz Wilten в Инсбрук, за да покажат спортен дух. Благодарение на организаторките Здравка Савова, Красимира Георгиева, Мая Цикалова и доброволци-помагачи в програмата имаше индивидуални и отборни състезания, спортни игри за малки и големи и както подобава на истинско състезание – имаше награди и медали.

  И като истински български празник събитието завърши с песни и танци, както и с вкусни кулинарни изкушения и многобройни изненади.

  _____________________

  Още по темата:

  Със спортен празник българчетата в Инсбрук отбелязаха края на учебната година

  Българите в Инсбрук се събраха, за да отбележат 24 май

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации