3.5 C
Виена
понеделник, 11 декември, 2023
spot_img
НачалоOбразованиевъзпитаниеЛагерен огън, спортни състезания и хора събират българите в Инсбрук

Лагерен огън, спортни състезания и хора събират българите в Инсбрук

-- Реклама --

Българите в Тирол не пропускат възможност да се съберат заедно и да се забавляват. Те организират спортни празници, честват 24 май и имат курсове по народни танци.

Летен лагер в планината

Бълграчетата в Тирол имаха възможност да прекарат последните дни от лятната ваканция сред природата. Затова се погрижиха Мая Цикалова и Красимира Георгиева, които заведоха децата на 1 700 метра надморска височина в Nösslachhütten на 30 км южно от Инсбрук. Учениците не само пяха и танцуваха, но и сами приготвяха част от храната си, изявявайки се като отлични кулинари. Те участваха в спортни турнири и творчески занимания под формата на Land Art.

Спортен празник за всички

Спортът винаги е повод за празник за българите в Тирол. На 10 октомври по инициатива на БСД „Родина” деца и възрастни отново се събраха на Sportplatz Wilten в Инсбрук, за да покажат спортен дух. Благодарение на организаторките Здравка Савова, Красимира Георгиева, Мая Цикалова и доброволци-помагачи в програмата имаше индивидуални и отборни състезания, спортни игри за малки и големи и както подобава на истинско състезание – имаше награди и медали.

И като истински български празник събитието завърши с песни и танци, както и с вкусни кулинарни изкушения и многобройни изненади.

_____________________

Още по темата:

Със спортен празник българчетата в Инсбрук отбелязаха края на учебната година

Българите в Инсбрук се събраха, за да отбележат 24 май

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации