13.5 C
Виена
четвъртък, 29 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияЗад фестивала за съвременно изкуство Artyourself във Виена стоят няколко български имена

  Зад фестивала за съвременно изкуство Artyourself във Виена стоят няколко български имена

  -- Реклама --

  Още с първото си издание през миналата година фестивалът Artyourself показа, че има потенциал да се бори за трайно място в есенния културен афиш на Виена. Събитието успя да привлече интересни хора от сферата на изкуството и да постави в центъра на творческата дискусия актуалните теми за равенството между половете, сексуалността и толерантността в съвременното общество. Фотографски изложби и перформанси, танци и концерти допълваха програмата на едноседмичния фестивал.


  Виена очаква първото издание на фестивалa за съвременно изкуство Artyourself


  В началото на септември (4 – 5.09) Artyourself  ще се проведе за втори път. Заради кризата с Ковид-19 тазгодишното издание ще бъде по-кратко или както организаторите ласкаво са го нарекли Artyourself Petite Edition. Прави впечатление, че темите и участниците в програмата са изключително прецизно подбрани – смели фотографски изложби, творчески уъркшопове, концерти и подиумни дискусии.

  Тези, които познават събитието от миналата година, сигурно си спомнят, че зад идеята и организацията на фестивала стоят две българки – Кристина Угринова и Йоанна Константинова, а Вяра Йовкова е с български корени.тази година с тях работи и австрийката Изабела Миглинци. Българското участие в програмата е в лицето на Glass of Art, зад чиято реализация стоят Сузана Йорданова и Славена Николова.

  Кристина Угринова, Вяра Йовкова, Йоанна Костадинова и Изабела Миглинци са организаторките и идейни вдъхновителки на фестивала за съвременно изкуство Artyourself.

  „Тази годината се наложи да съкратим събитието, но въпреки всички трудности и ограничения се надяваме всеки да намери по нещо за себе си. Целта ни отново е да провокираме, да поставяме проблеми и заедно да търсим решения”, сподели за Меланж Булгарен Кристина Угринова.

  Ако искате да сте част от Artyourself Petite Edition, запознайте се с програмата на фестивала ТУК.

  Линк към събитието във Фейсбук ТУК

  Artyourself – фестивал за съвременно изкуство (4-5 септември)

  ImHinterHaus

  Schottenfeldgasse 12

  1070 Wiena

  Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

  Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации