34.1 C
Виена
сряда, 17 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияАвстрийска фирма предлага най-бързия и сигурен тест за короновирус

  Австрийска фирма предлага най-бързия и сигурен тест за короновирус

  -- Реклама --

  Биотехнологично предприятие край Залцбург е разработило новия тест, който дава сигурен резултат само за половин час

  Разработеният от Procomcure Biotech – биотехнологично предприятие, базирано в Талгау край Залцбург, тест може да диагностицира в рамките на половин час дали някой е носител на коронавирус или не, съобщават австрийските медии днес. При новия тест, наречен PhonixDx Covid-19, се взима секрет от устната кухина, който може да бъде изследван във всяка държавна или частна лаборатория, а не както при досегашните процедури – само в специализирани клиники. На практика това означава, че всеки, който плати процедурата, може да се тества за опасния вирус. Цената ще се определя от лабораториите и се очаква да бъде около няколко стотин евро. Хора, които са имали директен или индиректен контакт с кризисните райони или с вече заразени, или показват симптоми на коронавирус, ще бъдат тествани както досега от държавата.


  Австрийското правителство с мерки срещу разпространението на коронавируса

  Болници в Австрия, подготвени да приемат пациенти със симптоми на коронавирус


  Търсенето на новия тест от всички части на света е огромно, казва в интервю за Die Presse директорът на Procomcure Biotech проф.Камил Йондер.

  Случаите на короновирус в Австрия непрекъснато се увеличават. Към 8.00 ч. днес според страницата на здравното министерство официално документирани са 74 болни.

  Полезни адреси на лекари с български език в Австрия (гинеколози, естетична медицина, общопрактикуващи лекари, очен лекар, хирург)

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации