23.2 C
Виена
четвъртък, 30 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияБългарска книжарница отваря врати във Виена

  Българска книжарница отваря врати във Виена

  -- Реклама --
  снимка Nikolay Dimitrov Photography

  Как се сдобивате с нова книга на български език във Виена? Купувате си от България? Молите приятел да ви я донесе или поръчвате онлайн? А как ви се струва идеята да има българска книжарница във Виена?

  Всъщност Елица и Анастас вече са се захванали със създаването на място, от което не само да си купим български книги, но и да си поговорим за литература, да почетем и да се запознаем с нови автори и заглавия. Мястото е добре познато – винарна Wein Selekt. Само че рафтовете на втория етаж ще са запълнени не само с бутилки вино, но и с книги. „Бихме искали да акцентираме на съвременните български автори”, сподели за Меланж Булгарен Елица и допълни: „В Австрия живеят много българи с творчески заряд, които пишат стойностни неща, а някои от тях вече са ѝ издали книги. Ще се радваме ние да предлагаме техните творби, за да могат нашите сънародници по-бързо и лесно да се запознаят с тях”.

  В плановете на Елица и Анастас влиза и възможност за поръчка на книги на достъпни цени, организиране на литературни събития, срещи с български писатели и много изненади за най-малките читатели.

  Елица и Анастас

  За да се случи всичко това Елица и Анастас имат нужда най-вече от читателската подкрепа. На първо време може да помогнем на Ману да си намери приятел по книжка. Кой е Ману, ли?

  Елата на 6 декември във Wein Selekt – ще участвате в официалното откриване на книжарницата и ще разберете кой е Ману. А след това ще знаете как лесно и бързо да се сдобиете с книги на български.

  Откриване на българска книжарница във Виена

  КОГА: 6 декември 2019 от 19.15 до 21.00 ч.

  КЪДЕ: Wein Selekt, Operngasse 30 Виена 1040

  Събитие във Фейсбук ТУК

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации