13 C
Виена
неделя, 25 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияСпециални светофари радват феновете на волейбола във Виена

  Специални светофари радват феновете на волейбола във Виена

  -- Реклама --

  Vienna Major е най-големият турнир по плажен волейбол в Австрия и събира най-добрите отбори от цял свят. От 31 юли до 4 август те ще премерят сили на Донау инзел в битка за награда от 600 000 долара.

  Община Виена намери оригинален начин да рекламира престижното спортно събитие. За да се създаде подходящо настроение за феновете, десет светофара в региона между Пратерщерн и моста Флоридсдорф, са оборудвани с картинки на волейболисти. При червена светлина се вижда фигура, готовеща се да бие сервис, а при зелена – фигурката вече е в отскок.

  За разлика от придобилата световна известност инициатива с еднополови двойки на светофарите, която остана и след Еврозивия 2015, волейболните фигурки ще бъдат временни.


  Плажен волейбол на върха на Виенското колело (видео)

  Зелена светлина за хомосексуалните двойки във Виена


  Миналата година Световният шампионат по плажен волейбол също бе рекламиран по оригинален начин. На 6-и юни една от най-добрите двойки – носителите на сребърни медали от световното първенство Клеменс Доплер и Алекс Хортс се изправиха срещу младите норвежци Андерс Мол и Кристиан Сьорум не на плажа, а на върха на Виенското колело. Състезателите бяха привързани към две от кабинките, а между тях беше опъната мрежа. Мачът се състоя на 65 м. височина на върха на Виенското колело.

  ______________

  Още по темата:

  Виена: „Умни“ светофари разпознават желанията на пешеходците

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации