17.8 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияФото Меланж 3х3 продължава! „Австрия – земя на планини, земя на реки!”...

Фото Меланж 3х3 продължава! „Австрия – земя на планини, земя на реки!” е последната тема, по която очакваме вашите снимки

-- Реклама --

Фото Меланж, фотография, Виена, Австрия

Ако сте следили проекта  Фото Меланж 3х3 от самото начало (а то беше през студения февруари), вече знаете, че целта ни е да откриваме и опознаваме Австрия чрез снимки. И ако първите два тура бяха посветени на различни аспекти от австрийската култура („Едно виенско кафе, моля!”, „Всичко е музика!”), в последния етап искаме да разгледаме природните красоти на алпийската република.

Високи планини, буйни реки, кристално чисти езера, гори и поля… Достатъчно е човек да излезе малко извън големите градове, за да открие изобилието на красиви пейзажи и спиращи дъха гледки. Те са толкова типични за Австрия, че са възпети и в националния химн на страната. На тях са посветени стихове, а художници като Климт с възторг са пресъздавали очарованието им.

Като хора познаващи и обичащи българската природа, сигурно мнозина от вас са проявили любопитството да открият магията на австрийските Алпи или чара на многобройните езера. Сигурно вече сте се разходили по горските пътеки, преминали сте през долината Вахау, плували сте в Дунава, изкачили сте някой алпийски връх, потъркаляли сте се в тревата на някоя тучна поляна. И навярно сте запечатили всички тези моменти с камерата си. А може би тези преживявания ви предстоят точно това лято? Тогава непременно снимайте онова, което ви впечатли и заинтригува – панорамни пейзажи и макро снимки от близко разстояние, зъбери и падини, ледници и овощни градини, изгреви, залези и лунна светлина, суша и вода, както и всичко, което диша, движи се и расте без намесата на човека, а понякога и въпреки нея.


Фото Меланж 3х3: Едно виенско кафе, моля! (галерия част 1)

Фото Меланж 3х3: Едно виенско кафе, моля! (галерия 2)

Фото Меланж 3х3: Едно виенско кафе, моля! (галерия 3)


Третият тур на Фото Меланж 3х3 ще започне в началото на септември. Бързаме да обявим темата още сега, за да използвате летните дни  да се вгледате в красотата около вас, да откриете интересни детайли и любопитни истории. Снимайте смело и с въображение! В началото на декември ще подредим изложба с ваши снимки в БКИ”Дом Витгенщайн” и ще покажем творческия потенциал и креативност на българите.

Приемате ли предизвикателството? Грабвайте камерите и снимайте. Снимайте и пращайте на адрес: fotomelange@bulgaren.org.


Фото Меланж 3х3: Всичко е музика (галерия 1)

Фото Меланж 3х3: Всичко е музика (галерия 2)

Фото Меланж 3х3: Всичко е музика (галерия 3)


Както и в предишния тур, снимките ще се събират в рамките на три седмици – от 2септември  (понеделник) до 21 септември (събота). Всяка неделя ще публикуваме кадрите, получени през съответната седмица (8 септември, 15 септември, 22 септември). Читателите ще могат да „харесват” снимките, а тяхното одобрение е важен елемент от нашия проект, тъй като 30 снимки (общо от трите тура), събрали най-много харесвания, ще участват в изложбата ни в БКИ”Дом Витгенщайн” през декември. Останалите участници ще бъдат селектирани от нашите професионалисти:

Георги Зюмбюлев, графичен дизайнер, EDGE Project, Виена

Елена Масларова, фотограф и графичен дизайнер, Photo Cafe, София

Роси Недялкова, фотограф, RossArt Fotografie, Виена


Фото Меланж 3х3: Десет въпроса към Георги Зюмбюлев, графичен дизайнер

Фото Меланж 3х3: Десет въпроса към Елена Масларова, фотограф


Припомняме и условията за участие:

Кой може да участва?

Във „Фото Меланж 3х3“ може да се включи всеки, който обича да снима, независимо дали е професионален фотограф или любител.

При какви условия?

  • Всеки участник може да изпрати не повече от 2 авторски снимки по дадена тема.
  • Снимките не трябва да са публикувани в пресата или да са участвали в конкурс.
  • Няма да се допускат кадри с вулгарно, обидно или открито агресивно съдържание.
  • Няма да се допускат кадри, за които се установи, че не са авторски, а са взаимствани от мрежата.

Технически изисквания

Тъй като селектираните за изложбата снимки ще бъдат принтирани, изпратете снимките в голям формат (но не повече от 4 МВ). За нуждите на сайта те ще бъдат преформатирани.

Към всяка снимка трябва да е добавена информация за името и фамилията на фотографа, държава, мястото и време на заснемане и актуален имейл адрес за обратна връзка. Повече подробности за техническите изисквания може да намерите ТУК.

Фото Меланж 3х3 е проект на блога на българите в Австрия Меланж Булгарен, който се осъществява с подкрепата на БКИ“Дом Витгенщайн“. Чрез него се опитваме да видим как ние, българите, разбираме алпийската република, как се чувстваме тук, какво привлича вниманието ни и защо. Фото Меланж 3х3 не е конкурс или състезание. Искаме да покажем, че българите са креативни и имат око за красивото, необичайното и интересното. В началото на декември в залите на БКИ“Дом Витгенщайн“ ще бъдат подредени творбите на наши сънародници, участвали в проекта.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации