5.8 C
Виена
петък, 19 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългарският скиор Алберт Попов с рекордното девето място в слалома в Кицбюeл

Българският скиор Алберт Попов с рекордното девето място в слалома в Кицбюeл

-- Реклама --

Българският скиор завърши в Топ 10 в слалома в един от най-престижните стартове за сезона

Алберт Попов, Кицбюел

Австрийската преса не пести суперлативи по адрес на българския скиор, който бе голямата изненада на спускането в Кицбюел днес. В съобщение на Австрийската информационна агенция АРА, цитирано от почти всички местни медии, отразяващи спортното събитие, се казва, че голямата изненада на слалома е поднесена от Алберт Попов. „Младият българин, който стартира с номер 71, завърши на девето място”, пише АПА и цитира 21-годишния скиор: „Харесва ми, когато е супер заледено и трудно”. В материала се уточнява още, че от три години българинът тренира с немския отбор и това е най-доброто му класиране в старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

„Представянето на Алберт Попов бе сензенционно”, пише австрийският вестник Дер Щандарт. „Младият българин, който стартира с номер 71, завърши на девето място”, коментира и Ди Пресе. 


За да не пропускате интересни и важни новини и събития, абонирайте се за месечния информационен бюлетин на Меланж Булгарен

Полезни адреси на български експерти, фирми, организации, институции, училища, църкви


Mакар че беше със 71-и стартов номер, Попов успя да влезе във втория манш, като дори в първото спускане беше с невероятен пети резултат. За трети път през този сезона и в своята кариера Попов влезе във втория манш. Досегашното му най-добро представяне беше 16-о място в Мадона ди Кампилио на 22 декември, а в Леви през номеври беше 20-и.
Победата в Кицбюел грабна французинът Клеман Ноел. Той изпревари с 29 стотни австриеца Марсел Хиршер и взе втора поредна победа в Световната купа, след като преди седмица триумфира във Венген.

Другият българин в състезанието Камен Златков се спусна с номер 43 в първия манш, но не завърши.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации