14.5 C
Виена
петък, 30 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияНепознатата Виена: Разходка с екскурзовод из потайностите на първи район

  Непознатата Виена: Разходка с екскурзовод из потайностите на първи район

  -- Реклама --

  Елате с нас, за да откриете пълните с история улички и дворчета зад катедралата „Св.Стефан”

  14182417_1334492619924565_1390636895_n

  Лятото отмина и е време да продължим с разходките, организирани от блога на българите в Австрия „Меланж Булгарен” из красива Виена.

  Губили ли сте се из малките улички зад катедралата „Св.Стефан”? Знаете ли съдбата на красивите църкви и манастири, които се намират там? А произхода на странните названия на улиците? Дори и отговорът на тези въпроси да е положителен, сигурно има още какво да научите за тази изключително богата на история част на Виена. Тя е съхранила любопитни случки от миналото, запазила е неповторимата средновековна атмосфера на града и пестеливо разкрива парченца история, грижливо скрити зад дебели порти, вплетени в рисунки или в имена.

  image_gallery

  Нашата незаменима очарователна екскурзоводка Диана Пиперова отново ще ни поведе из любимия град. С нея ще видим Гръцкия квартал, най-старата кръчма на Виена, където е увековечен Августин, оцелял като по чудо по време на чума, Гръцката църква, построена от архитектa на Парламента Теофил Ханзен; ще влезем в един от най-красивите вътрешни дворове на Виена, този на манастира на Светия кръст; ще излезем на улицата с красивите фенери и Къщата на Базилиска, ще разгледаме Йезуитската църква, където не всичко е такова, каквото изглежда, Стария университет и студентския квартал; ще отидем до единствената запазена къща, където е живял Моцарт; ще минем по Кървавата улица, ще се гмурнем в неподозирания свят на скритите зелени дворове, неочаквано тихи и идилични на един хвърлей от катедралата Св. Стефан.

  14218397_1334088943298266_846153897_n

  И така на 18 септември (неделя) в 14.30 ч. ще се срещнем пред аптеката на Шведенплац. За да ни познаете, нашите любими асистентки ще държат табела с надпис на български „Виена: Потайностите на първи район”. В рамките на час и половина, тоест до 16 ч. заедно ще преминем тесните калдъръмени улички, ще влезем в църквите, ще надникнем в старите работилнички и ще открием някои от грижливо пазените тайни на достолепния първи район.

  Непознатата Виена: Потайностите на първи район – тематична разходка с екскурзовод на български

  ApothekeКога: 18 септември 2016 от 14.30 ч

  Къде: Пред аптеката на Шведенплац, Schwedenplatz 2 (спирка Schwedenplatz на линия U4 на метрото)

  Цената на беседата е 8 евро, за студенти – 5 евро, за деца и ученици – безплатно.

  Тъй като беседата ще бъде на оживено място, осигуряваме слушалки, които се заплащат допълнително по 2 евро.

  Приятели, избраният маршрут преминава предимно през тесни пространства и за да осигурим максимален комфорт на присъстващите, групата ще бъде ограничена до 30 човека. При наличие на интерес и желание от Ваша страна, с удоволствие ще обявим и втора дата.

  Предварително записване на адрес diana.piperova@gmx.net е задължително.

  Разходката ще се проведе само при хубаво време.

   

  ___________________

  Още по темата:

  Инициативата „Непознатата Виена“ навърши една година

  Диана Пиперова: Виена е много повече от красив град

   

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации