23.1 C
Виена
сряда, 29 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияАвстрийските профсъюзи ще предлагат правни консултации по трудови въпроси на български език

  Австрийските профсъюзи ще предлагат правни консултации по трудови въпроси на български език

  -- Реклама --

  В рамките на проект, подкрепян от Министерство на труда, социалните въпроси и защита на потребителите, Австрийските профсъюзи ще предлагат безплатни правни консултации по трудови въпроси на български език. Официалното откриване на новата услуга ще бъде на 7 март.

  Повече за новата услуга за Меланж Булгарен разказват д-р Азем Олкай и маг.Милена Панева

   

  oegb_RGBБихте ли ни разказали повече за проекта на австрийското социално министерство, в рамките на който ще се провеждат правните консултации на български език?

  Австрийските профсъюзи представляват интересите на всички трудещи се в Австрия без значение тяхната националност, религия или етническа принадлежност. Още от основаването си през 1945 г. те постоянно водят правни консултации  и разполагат с много знания в тази област. За работниците от чужбина, в това число и мигрантите, живеещи в Австрия, досега Профсъюзите предоставяха правна информация на турски и сърбо-хърватски език. Тази услуга от доста време вече се предлага и на чешки и словашки език.

  С подкрепата на Австрийското министерство на труда, социалните въпроси и защита на потребителите вече е възможно да осигурим за поне една година безплатни правни консултации в областта на трудовите и социални въпроси на български език.

  По какви проблеми могат да се обръщат към Вас българските работници в Австрия?

  Ние предлагаме трудови и социални консултации. Често мигрантите не са запознати добре с правата и задълженията си тук. Това се случва най-вече, когато не знаят добре немски език. Затова ние предлагаме социални и правни консултации на български език. Всекi желаещ може да се запише за среща на телефон 01/53 444-39 100 или на имейл: servicecenter@oegb.at.

  Колко често един работник може да се обръща към Вас?

  Толкова често, колкото му е необходимо.

  Für den Deutschen Text klicken Sie bitte Hier

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации