12.5 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия ще въведе дневни и почасови квоти за бежанци

Австрия ще въведе дневни и почасови квоти за бежанци

-- Реклама --

Австрия ще въведе дневни и почасови квоти за броя на влизащите в страната мигранти

снимка АРА/Erwin Scheriau
снимка АРА/Erwin Scheriau

Австрия въвежда горна граница за молбите за убежище. От петък на южната граница могат да се приемат само по 80 заявления на ден. Освен това дневно към Германия ще бъдат пропускани не повече от 3 200 мигранти. Това съобщи днес австрийската осведомителна агенция АРА. „Това е най-разумното нещо, което можем да направим, за да подсигурим нашата граница докато няма общоевропейско решение”, е заявила вътрешната министърка Йохана Микъл-Лайтнер, цитирана от АРА.

От началото на година в австрийското Външно министерство са постъпли 11 000 молби за убежище или средно по 200 на ден. Въвежданата дневна граница цели да редуцира съществено броят на заявленията. Към тези мерки правителството планира да въведе и други ограничения, които ще залегнат в нов закон за бежанците.

Докато социалистите приветстват въвежданото на дневно ограничение на броя на бежанските молби за убежище, от NEOS и Зелените критикуват решението, което според тях нарушава международните норми.

В случай на нужда правителството има готовност да изгради огради на още 12 гранични пункта, стана ясно във вторник. Новите съоръжения засягат главно привинциите Кертнер, Щайермарк, Бургенланд и Тирол. В Шпилфелд вече има разположени няколко военни съоръжения и войскови части, които трябва да осигурят сигурността на пътищата в случай на засилен поток от бежанци.

Шефове на полицията от Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония ще се срещнат на 18 февруари в Загреб, за да обсъдят сегашната ситуация и възможни решения на мигрантската кризa.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации