9.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоГалерияПо уличките на Клостернойбург

По уличките на Клостернойбург

-- Реклама --

Разходка из Клостернойбург с фотографката от Travelcafe Елена Масларова

На север от Виена по протежениетона река Дунав се намира Клостернойбург. Градчето е известно предимно с богатото абатство, основано през 1114 г.

Тази година няколко пъти имахме повод да говорим за манастира в Клостернойбург. Прелат Бернхард Херман Баковски, пръв игумен на международната конфедерация на Ордена на Блажени Августин, Генерален игумен на Австрийската конфедерация на Ордена на Блажений Августин, 66-и игумен на Августинския мъжки манастир Клостернойбург, бе награден с медал „Златен век” на Министерство на културата на РБългария. През месец май 2016 г. в най-хубавите зали на манастира предстои откриване на голяма изложба на православни икони от Криптата и на уникални експонати от Националния археологически музей в София.

Зимна разходка из романтичните улички на града и поглед към красивата сграда на абатството ни предлага фотографката Елена Масларова Тя притежава особен усет за детайла и нестандартен поглед към архитектурата. Елена е страстен пътешественик и обича да споделя впечатленията си от видяното в своя блог Travelcafe. Като запален фотограф, тя не пропуска да даде и понякой полезен фотографски съвет.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации