29.5 C
Виена
неделя, 26 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияВъзможност за дистанционни стажове за български студенти, учещи в чужбина

  Възможност за дистанционни стажове за български студенти, учещи в чужбина

  -- Реклама --

  Най-много студенти се търсят от Австрия, Германия, Франция и Холандия

  studentiПрез есента на 2013 г. Министерският съвет стартира инициатива за провеждане на дистанционни стажове на български студенти, обучаващи се чужбина.

  Под патронажа на заместник министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева и в партньорство с българския бизнес започва и тазгодишната програмата за дистанционни стажове за български студенти.

  Инициативата цели създаването на по-силна връзка между държавата, бизнеса и българските студенти, които са избрали да учат в чужбина, която при подходящи условия би могла да се превърне в мост, който да върне младите хора отново в България. Мотото на инициативата за 2014 г. е:България има нужда от вас!“.

  Програмата ще съдейства за поддържането на активна връзка с младите българи в чужбина, участието им в обществения живот в страната и най-вече допринася за запознаването на българския бизнес с добри практики в различни икономически сектори в чужбина, иновативни и нестандартни решения по различни казуси, включително на различни и малко разпространени езици. Стажовете не изискват студентите да присъстват на място, те ще се провеждат дистанционно от държавата, в която студентите се обучават. Този подход е изцяло съобразен с ангажираността и учебния процес, което прави дистанционните стажове изключително гъвкави и в същото време полезни и ефективни.

  Първите 31 дистанционни стажа в 9 професионални направления вече са обявени на Портала за студентски стажове в държавната администрация. Цялата процедура по обявяването на възможностите за стаж, кандидатстването, подбора, класирането на кандидатите и провеждането на стажа се осъществява онлайн. Най-търсените са стажовете в областта на информатиката, икономиката и туризма.

  Най-много студенти се търсят от държавите членки на Европейския съюз – Германия, Австрия, Франция, Холандия и др.

  За допълнителна информация: тел 02/940 2626, 02/940 2494, 02/940 3769,  имейл: staj@government.bg

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации