22.2 C
Виена
понеделник, 27 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияКонцерт: „От барок до рок”

  Концерт: „От барок до рок”

  -- Реклама --

  Чудесно забавление за всички, които обичат музиката

  Von Rock bis BarockАко досега познавахме младата и талантлива Дора Делийска предимно като концертен изпълнител, сега вече можем да я открием в ролята не само на учител, но и на директор, който не се притеснява да излезе на една сцена със своите ученици.

  От летния семестър на учебната 2013/2014 година пианистката е директор на музикално училище „Klangspiele”, което е част от елитната виенска гимназия Wiedner Gymnasium (Sir Karl Poper Schule). Повече от шест години тя се радва на работата си с деца и младежи и познава добре ведрата атмосфера в учебното заведение.

  „Работата с ученици ме вдъхновява и ме учи на търпение, креативност и много внимание”, споделя талантливата пианистка. Тя допълва, че целта на училището е да развива артистичните заложби на децата като дава повече възможности за концертни изяви. „Всяко дете носи свой уникален талант, който учителите в нашето училище много ценят и се стараят да доразвиват.”

  Затова и в края на учебната година на сцената ще застанат заедно учители и ученици, за да покажат наученото и най-вече да се забавляват. За да има за всекиго по нещо програмата на концерта обхваща всякаква музика – от бароковата епоха та чак до модерния рок.

  След празника всеки ученик ще може да изпробва различните инструменти и да поговори с учителите. Ако пък реши да стане част от „„Klangspiele” и се запише още до края на юни, в началото на септември получава един пробен час по избран от него инструмент.

  И така:

  „От барока до рока”

  Кога: 18 юни от 18 ч.

  Къде: Голямата зала на Wiedner Gymnasium,

  Wiedner Gürtel 68

  Малки и големи любители на музиката са сърдечено поканени да се насладят на разнообразната програма!

  ________________

  Още по темата:

  Дора Делийска представа „Морска тишина“

  В новия си компакт диск Дора Делийска събира валсове и балади на Ференц Лист и Фредерик Шопен

  Да поговорим за музика

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации