16.2 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияПремиера: Театрално студио към БКПО“Кирил и Методий“ представя „Малкият принц“

Премиера: Театрално студио към БКПО“Кирил и Методий“ представя „Малкият принц“

-- Реклама --

„Всички възрастни са били преди това деца, но много малко от тях си го спомнят“ е мотото на представлението

Безсмъртните образи на Малкия принц, Розата, Географа, Бизнесмена и др. ще оживеят на 26 януари в БКИ“Дом Витгенщайн“ в постановката на театралното студио към Българската културно-просветна организация „Кирил и Методий“.

„Малкият принц“ е сред любимите ми книги от детството, а се оказа, че е така и за повечето членове на театралната ни трупа. Тази постановка дава възможност да се разкрият индивидуалните възможности на всеки един актьор“, сподели специално за Melange Bulgaren режисьорката Лина Гладийска.

Създадено през есента на 2016 г., театралното студио събира хора на различна възраст и с различни професии, обединени от любовта към театъра. Участниците не са професионални актьори, но с лекота усвояват уроците по театрално майсторство, преподавани им от актрисата Лина Гладийска, която е и ръководител на трупата. Театралната адаптация на известното произведение на Антоан дьо Сент-Екзюпери е на Анна Петрова, позната ни като актриса, режисьор и писател.

Първата среща на пиесата с публиката бе през март 2017 г, когато трупата покани зрителите на открита репетиция в БКИ“Дом Витгенщайн“. Последва предпремиера през юни в рамките на фолклорния фестивал „Златен пендар“, както и представление пред българската общност в Линц. Сега целият екип се вълнува от предстоящата изява и с нетърпение очаква премиерата. Тя е за „всички деца, както и тези, които не са забравили, че са били такива“, отправи покана към публиката Лина Гладийска.

МАЛКИЯТ ПРИНЦ

по Антоан дьо Сент-Екзюпери

Театрална адаптация: Анна Петрова
Постановка: Лина Гладийска-Георгиева
Помощник режисьор: Теменуга Димова
Автори на музиката и музикално оформление: Даниел Станкев и Димитър Косев

КОГА: 26 януари (петък) от 19 ч.

КЪДЕ: БКИ“Дом Витгенщайн“

Parkgasse 18, 1030

Участват: Веселина Бочукова, Виктория Арнаудова, Владислав Милков, Дамян Андреев, Деян Арнаудов, Елица Панова, Рами Спасов, Светла Нейкова, Христина Лазарова, Христо Павлов.

Вход свободен (скромни дарения са добре дошли)

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации