12.1 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЕдната от жертвите в колата с българска регистрация е била простреляна преди...

Едната от жертвите в колата с българска регистрация е била простреляна преди експлозията

-- Реклама --

Аутопсията на труповете отхвърли версията за нещастен случай

снимка АПА
снимка АПА

Резултатите от аутопсията на двата трупа показаха, че седящият на мястото на шофьора австрийски гражданин с босненски произход Златко Н., е бил мъртъв още преди експлозията на ръчната граната. По тялото му са открити множество рани от огнестрелно оръжие, които отхвърлят версията за нещастен случай. Спътникът му, немският гражданин Валдемар В., е загинал от нараняванията и изгарянията получени вследствие на избухналата в колата граната. По тялото му не са открити рани от огнестрелно оръжие.

Припомняме, че на 11 януари 2014 около три часа през нощта във виенския квартал Отакринг стана експлозия в паркиран лек автомобил с марка с БМВ Х5 с бургаска регистрация. Полицията потвърди, че автомобилът е лизингов и е регистриран на името на Георги Станков. Българинът, който го е наел, не се е намирал в него по време на експлозията, а най-вероятно е услужил с него на свой близък. Не е установена връзка между българския гражданин и загиналите 45-годишен австриец и 57-годишен германец.

Междувременно стана известно, че Златко Н. е бил общински съветник от социалистическата партия в Мондзее (Горна Австрия), а спътникът му Валдемар В. е бил търговец на смазочни масла и горива.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации