14.2 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияРаботилница за сурвачки събра деца и родители в Линц

Работилница за сурвачки събра деца и родители в Линц

-- Реклама --

За втора поредна година българското училище „Дунав“ в Линц организира работилница за правене на сурвачки

Текст Дарина Тонкова,  училищен ръководител

survachkiЦелта на организаторите бе децата да научат не само нещо повече за Коледа като един от най-големите и почитани християнски празници, но и да ги  запознаят с традициите и обичаите в България по това време на годината.

В 10 часа на 7.12 голямата зала на центъра „Свети Францискус“ започна да се пълни с хора. Във въздуха се носеше аромата на току-що приготвени пуканки,  а масите бяха празнично украсени с необходимите за изработката на сурвачките сушени плодове, боб, сухи чушки и вълна.

Събитието бе открито от училищния ръководител Дарина Тонкова и Диди Шиндарова от родителския актив към училището, чиято и бе идеята за организирането  на коледната работилница.

След кратко представяне на празниците от зимния традиционен календар,  децата и техните родители се впуснаха в надпревара кой ще направи най-хубавата сурвачка.

rabotilnica

Много настроение и детски смях се носеха из залата, а децата не спираха да питат дали Дядо Коледа няма пък да дойде още днес да им донесе подаръците, за които си мечтаят. За всички тях бе ясно, че днешния празник е само началото на Коледните празници за българското училище в Линц и че кулминацията тепърва предстои. Че едва седмица по-късно добрият старец ще дойде при тях и ще ги зарадва с дългоочакваните подаръци и все пак в детските сърчица трептеше надеждата, че всичко това ще се случи днес. Такава хубава празнична атмосфера цареше навсякъде.

rabotilnica-deca

Коледното тържество ще се състои на 14.12 от 14.00 часа отново в голямата зала на центъра Свети Францискус. За посрещането на дядо Коледа децата са подготвили богата музикално-артистична програма. Две пиески на коледна тематика, много стихове и песни, представяне на танцовия състав към училището,  бюфет с български специалитети, музика и танци са само част от изненадите, с които българското училище ще посрещне Коледа.

Linz-survachka

Старата година си отива, нека я изпратим както подобава и да посрещнем  Новата с надеждата за  здраве, още по-големи успехи и  благоденствие!

Желаем на всички българи по света  весели коледни и новогодишни празници!

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации