Виена грейна предколедно

24. ноември 2020 | By | Reply More

Rotenturmstraße снимка © Krewenka Steinbrenner

Paзпpocтpaнeниeтo нa коронавиpyca дoвeдe дo втopи локдаун и във Виена, ĸoeтo пpинyди мaгaзинитe дa зaтвopят нa 3 ноември. Въпреки че засега мерките остават в сила до 6 декември, 31 търговски улици в града светнаха празнично украсени, за да вдъхват надежда на виенчани в тези трудни за всички дни.

Празничната украса по централните улици в първи район бе официално включена на 13 ноември от кмета на града Михаел Лудвиг и председателя на Стопанската камара на Виена Валтер Рук, но този път без обичайното струпване на туристи и местни граждани. За украсата са избрани екологични и енергоспестяващи LED лампички, които намаляват потреблението на електроенергия с 80 процента.

Kohlmarkt снимка © Krewenka Steinbrenner

Както винаги, всяка от търговските улици има своята индивидуална коледна декорация, съобразена с характера на мястото. Традиционно централната улица Грабен е украсена с великолепни полилеи, светещи в мека бяла светлина, под които виенчани и гостите на града посрещаха Нова година на открито и танцуваха валс.

Graben, снимка © Krewenka Steinbrenner

Интересна е и украсата на малката уличка Анагасе, на която се намира и интерактивният музей “Дом на музикатa”. Тя е осветена от  10 000 лампички във формата на ноти.

Annagasse, снимка © Krewenka Steinbrenner

Разходите за коледната украса се поемат от Сдруженията на търговските улици, Общината и Стопанската камара.

Осветлението ще остане включено до 10 януари.

Материал на EuroCommPR,

Бюро за международни връзки на Община Виенa

Tags: , ,

Category: Aвстрия, Виена, Меланж

Leave a Reply