10.1 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиена грейна предколедно

Виена грейна предколедно

-- Реклама --
Rotenturmstraße снимка © Krewenka Steinbrenner

Paзпpocтpaнeниeтo нa коронавиpyca дoвeдe дo втopи локдаун и във Виена, ĸoeтo пpинyди мaгaзинитe дa зaтвopят нa 3 ноември. Въпреки че засега мерките остават в сила до 6 декември, 31 търговски улици в града светнаха празнично украсени, за да вдъхват надежда на виенчани в тези трудни за всички дни.

Празничната украса по централните улици в първи район бе официално включена на 13 ноември от кмета на града Михаел Лудвиг и председателя на Стопанската камара на Виена Валтер Рук, но този път без обичайното струпване на туристи и местни граждани. За украсата са избрани екологични и енергоспестяващи LED лампички, които намаляват потреблението на електроенергия с 80 процента.

Kohlmarkt снимка © Krewenka Steinbrenner

Както винаги, всяка от търговските улици има своята индивидуална коледна декорация, съобразена с характера на мястото. Традиционно централната улица Грабен е украсена с великолепни полилеи, светещи в мека бяла светлина, под които виенчани и гостите на града посрещаха Нова година на открито и танцуваха валс.

Graben, снимка © Krewenka Steinbrenner

Интересна е и украсата на малката уличка Анагасе, на която се намира и интерактивният музей “Дом на музикатa”. Тя е осветена от  10 000 лампички във формата на ноти.

Annagasse, снимка © Krewenka Steinbrenner

Разходите за коледната украса се поемат от Сдруженията на търговските улици, Общината и Стопанската камара.

Осветлението ще остане включено до 10 януари.

Материал на EuroCommPR,

Бюро за международни връзки на Община Виенa

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации