1.2 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиена предлага 400 000 безплатни ваксини против грип

Виена предлага 400 000 безплатни ваксини против грип

-- Реклама --

Община Виена е подсигурила 400 000 противогрипни ваксини. Ваксинирането ще става при личния лекар, в амбулаторни клиники и дори в специално преоборудван трамвай. Целевата група са деца и възрастни хора.

снимка © PID

Основно средство за предпазване от заболяване от грип и от възникване на свързаните с него усложнения и преждевременна смърт е сезонната профилактика с грипни ваксини. Затова и тази година те ще бъдат безплатни за виенчани.

Общината ще започне безплатна кампания за ваксиниране от 1 октомври, като на ден ще се поставят до 30 000 ваксини. Целта е да се насърчи колкото се може повече виенчани да се ваксинират срещу сезонния грип, но особено препоръчително е преди всичко за тези, които принадлежат към една от така наречените рискови групи – възрастни хора, деца, лица с придружаващи заболявания, работещи в медицински или социални заведения. Ваксиниралите се не се разболяват сериозно от грип, така че не е нужно да бъдат приемани в болница. Това осигурява свободни места в болниците за други сериозни заболявания, особено за лечение на заразени с Covid-19, предупреждават от общинската администрация във Виена. В сезона на грипа защитете себе си и хората, които обичате с ваксина срещу грип, призовават специалистите.

Къде може да бъде направена ваксината?

Безплатните ваксини могат да бъдат поставени в кабинетите на личните лекари в града, които са част от инициативата на Община Виена, в болници, в домовете за възрастни хора. За ваксинация на деца може да се обърнете към детския лекар. Освен това общината е организирала 37 временни Центъра за ваксиниране, разположени из целия град, а от 1 октомври специално преоборудван трамвай ще спира на най-натоварените спирки и в него също ще могат да се правят ваксини. Точните адреси на всички места може да намерите ТУК.

Желаещите да се ваксинират трябва да заявят своите намерения предварително. От 15.09.2020 онлайн порталът www.impfservice.wien е отворен за регистрация. Заявка за ваксинация може да подадете и на здравната гореща линия 1450.

Адреси на български лекари във Виена

 

В материала е използвана информация на EuroComm-PR, Бюро за международни връзки на Община Виена в София

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации