2.6 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияФилмовият фестивал пред виенското кметство – както никога досега

Филмовият фестивал пред виенското кметство – както никога досега

-- Реклама --
снимка ZOOMVP Alexander Tavakoli

Вече 30 години едно от най-предпочитаните места през летните вечери във Виена е площадът пред кметството. През летните месеци красивата готическа сграда се превръща в изящен декор за филми, балетни и оперни постановки, концерти. Световноизвестни изпълнители оживяват на големия LED екран и многобройната публика може безплатно да се наслаждава на техните класически изпълнения. Освен с богатата си културна програма фестивалът пред кметството е известен и с многобройните кулинарни изкушения, дошли буквално от цял свят – от индийска и индонезийска кухня до австрийски деликатеси като наденички и кайзершмал.

„Така, както никога досега”

Идеята за фестивал с многобройна публика на пръв поглед изглежда немислима във време, когато коронавирусът упорито отказва да си тръгне. Не и за Община Виена. Защото културата е запазена марка на австрийската столица и неизменна част от ежедневието на жителите и гостите на града. Затова и служителите на общината са подходили креативно и са разработили нова концепция за събитието. Мотото, под което то ще се проведе през тази година, подсказва, че много неща ще бъдат различни, тоест „така, както никога досега”. Организаторите са се постарали да спазят всички изисквания за безопасност и сигурност по време на пандемия без да отнемат от комфорта на публиката.

В рамките на 65 дни от 4 юли до 6 септември любителите на хубава музика ще могат да се насладят на филмовия фестивал пред виенското кметство като площадът този път ще бъде разделен на две зони – едната за кино с 500 места (164 ложи за двама или четирима човека) и една гастрономическа зона с още 500 места.


Sommer 2020: През лятото Виена се превръща в сцена

Австрийската концепция за летен туризъм 2020 – сигурност и удоволствие


Мерки за безопасност

Като допълнителна мярка за сигурност зоните за вход и изход са разделени една от друга. Влизането в лятното кино ще е възможно само през един вход и с валиден билет в предварително обявените часове, а напускането ще става през два изхода, за да няма струпване на хора. На много места ще има автоматични диспенсери за дезинфекция на ръцете, както и защитни маски.

снимка ZOOMVP Alexander Tavakoli

Как да бъдем част от публиката

Желаещите да гледат прожекциите на големия 300 кв.м екран могат да резервират своята ложа онлайн ТУК или или директно на информационното бюро на входа, което отваря един час преди влизането на публиката. Ложите осигуряват необходимата дистанция и комфорт и се ползват напълно безплатно. Докато предните редове са предназначени изцяло за любителите на музиката, разположените назад места дават възможност на гостите на фестивала да съчетаят удоволствието от културната програма с чаша вино или вкусна вечеря.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Какво ще можем да видим това лято

Цялата 2020 г. във Виена е посветена 250-та годишнина от рождението на Бетовен и филмовият фестивал не е изключение. Освен че ще бъде официалн открит с операта „Фиделио” на големия композитор, почти всяка седмица в афиша могат да се видят негови произведения. Не е пропусната и  150-тата годишнина от рождението на Франц Лехар, която ще бъде отбелязана с оперетата „Страната на усмивките”.  140-годишнината от смъртта на Жак Офенбах ще бъде почетана със записа на оперетата „Орфей в ада” на Залцбургския фестивал 2019. В програмата са включени и седем постановки на Виенската държавна опера, за почитателите на джаз и поп музиката, са предвидени записи на концерти на Арета Франклин и Take That.

Цялата програма може да видите ТУК.

В материала е използвана информация на EuroComm PR- Бюро за международни връзки на Община Виена в София

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации