Блогът „Меланж Булгарен“ със специална награда от българите в Хамбург

27. май 2020 | By | Reply More

Блогът на българите в Австрия „Меланж Булгарен“ получи отличителен знак и специалната награда в раздел „Медийна комуникация и сътрудничество” в конкурса за авторско художествено майсторство на българите в Хамбург, Германия.

Само ден след най-българския празник  24 май в редакцията на Меланж Булгарен получихме две грамоти от д-р Емилия Иванова Юкер, председател на Клуба на българските жени и семейства в Хамбург. С голяма радост разбрахме, че Меланж Булгарен е добре известна, четена и обичана медия и в Германия. Блогът ни е отличен за майсторско списване и оформяне на издадените материали и информационна подкрепа на българското самосъзнание. Това е една от осемте награди, които сдружението връчва тази година по повод 24 май.

В същото време Димитър Георгиев получава отличителен знак и специална награда в категория „Произведения с гражданска позиция и високо обществено значение” за разказа си „Историйка за смисъла на тоя живот”, публикуван в „Меланж Булгарен”.

Литературният конкурс за авторско художествено майсторство на българите в Хамбург е основан на 3 март 2006 г. и един от най-авторитетните конкурси сред българските общности в чужбина.

Блогът на българите в Австрия Меланж Булгарен е създаден през 2011 г. като част от издаваното по това време списание „Българите в Австрия“, а по-късно и А4. След спирането на печатното издание, той продължава да се развива като самостоятелна електронна медия.

Екипът на „Меланж Булгарен” благодари на д-р Емилия Юкер за номинацията и на цялото жури за присъдените  отличия.

Please follow and like us:

Tags: , , ,

Category: Aвстрия, България, конкурс, култура, събития

Leave a Reply