12.1 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоБългария"Светът е за двама" е темата на февруарската сбирка на Българския литературен...

„Светът е за двама“ е темата на февруарската сбирка на Българския литературен кръжок във Виена

-- Реклама --

Първата за 2020 година сбирка на Българския литературен кръжок към БКПО „Кирил и Методий“ е посветена на любовта. Всеки, който има желание, може да прочете стих, поема, разказ или есе, посветени на любовта. Но както се казва в поканата на организаторите, „темата не бива да ви ограничава, защото тя обхваща най-различни превъплъщения на сродните души. Например, можете да ни прочетете поема за любимото ви куче, в качеството му на най-добрия ви приятел, или пък с патос да разкажете, че търсенето на половинка засега е увенчано с неуспех, и във вашия свят явно има място само за един…“

Дори да не сте сред пишещите, може да се отбиете и да послушате творбите на нашите сънародници и да споделите мнение. При всички случаи творческата атмосфера и доброто настроение са гарантирани.

Сбирката отново ще се проведе в уютната винарна WeinSelekt. От скоро на втория етаж там се помещава българската книжарница „Бухница“, така че може да погледнете и за нови заглавия или да поръчате книгите, които ви интересуват.

Предварителна заявка за участие не е необходима, но ако сте убедени, че ще присъствате и особено, ако искате да прочетете своя творба, добре е да  уведомите преди това организаторите, за да мога да ви предвидя в програмата. Разбира се, спонтанните включвания накрая, винаги са добре дошли!

За контакт: Сузана Йорданова, координатор дейността на Българския литературен кръжок – Виена

suzana.yordanova24@gmail.com

Повече за събитието ТУК

Литературно четене „Светът е за двама“

КОГА: 5 февруари 2020 (сряда) от 18:30 часа

КЪДЕ: Винарна WeinSelekt, Operngasse 30, 1040 Wien

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации