3.7 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЕсен в Тирол (галерия)

Есен в Тирол (галерия)

-- Реклама --

„В никое друго време, освен през есента, Земята не позволява да бъде вдишана с едно ухание – узрялата Земя; ухание, което по никакъв начин не отстъпва на аромата на морето, горчиво, когато се доближава до вкусването, и по-медоносно сладко, когато усещаш, че докосва първите гласни струни.“ Това пише големият австрийски поет Райнер Мария Рилке в „Писма до Сезан“. Разточителни цветове и опияняващи аромати; тишина и романтика; мъдрост и сдрържан аристократизъм… Всеки открива различни нюанси в този уж носталгичен и леко уморен сезон.

Снимките на Антония Радославова ни пренесят в красивия Тирол и ни дават възможност да се насладим на величието на Алпите, цветовете, обагрили долините, и меланхолията на притихналите през есента езера.

Повечето от тези места са популярни туристически дестинации. Планзее, например, е второто по големина езеро в Тирол (след Achensee). То е с площ от 280 000 хектара и дълбочина от 78 м. Мястото предлагат чудесни възможности за разходки, каране на велосипеди, бягане. Замъкът Матцен пък е сред най-известните и изискани хотели в района. Построен през 12 век, името му за първи път се споменава през 1167 г. във връзка с неговия собственик рицарят фон Фрейнденсберг. През вековете собствеността и предназначението на замъка се променя, докато през 2008 г. сегашните му собственици не го превръщат в хотел. Към него има огромен парк от близо 200 000 кв.м.

Антония Радославова обича фотографията и камерата ѝ често се насочва към природата. Не случайно туристическото бюро Fügen-Kaltenbach е избрало нейни кадри за представяне на региона на страниците си „Best of Zillertal“ в Инстаграм и Фейсбук. Досега там са публикувани над 100 нейни снимки.

________________

Още по темата:

Лято в Тирол (галерия Антония Радославова)

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации