5.3 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияИнициативата „Непознатата Виена” става на пет години! Каним ви заедно да разгледаме...

Инициативата „Непознатата Виена” става на пет години! Каним ви заедно да разгледаме комплекса на императорската резиденция Хофбург

-- Реклама --

Елате с нас, за да отпразнуваме заедно петия рожден ден на инициативата „Непознатата Виена“ и да открием тайните на зимната императорска резиденция Хофбург

На 28 септември 2014 г. блогът на българите в Австрия Меланж Булгарен за първи път организира разходка с екскурзоводката Диана Пиперова. Първата ни среща бе пред императорския комплекс Хофбург . Усмихнатите лица на нашите гости, положителните коментари и въпросите кога и къде ще бъде следващият маршрут ни окуражиха да продължим. И така вече пет години!

Пет години, през които заедно с много наши сънародници посетихме известни музеи, обходихме непознати кътчета на Виена и научихме интересни факти и детайли за историята и културата на любимия ни град. Пет години, в които неусетно се формира общност от хора – любопитни, знаещи, отворени към новото, жадни да обогатят познанията си и затова откликващи редовно на нашите покани.

Благодарим на всички, които споделят любовта и интереса ни към Виена, които оценяват труда и професионализма на нашата очарователна екскурзоводка Диана Пиперова, които ни дават идеи и приемат нашите предложения.

Скъпи приятели, каним ви заедно да отбележим петата годишнина на инициативата „Непознатата Виена” и отново да се съберем там, където поставихме началото – пред императорската резиденция  Хофбург. Заедно ще се запознаем с историята на Площада на героите и паметниците на принц Евгений Савойски и ерцхерцог Карл, ще чуем увлекателен разказ за живота и съдбата на обитателите на двореца, ще минем през скритите дворчета, за да излезем на Михаелеплац, където ще научим любопитни факти, свързващи фонтана „Австрия като морска сила” с България.

Комплексът „Хофбург“ е голям и крие много тайни, които можем да научим с помощта на екскурзовода Диана Пиперова

И така, очертава се нтересна неделя, в която докато се разхождате с приятели, може да обогатите знанията си за любимата Виена. Ако вече сме събудили интереса ви, заповядайте с нас на 15 септември (неделя) от 11.00 ч. и 14.30 ч. Ще ви чакаме пред  колоните на Външната порта на Хофбург („Das äußere Burgtor“). За да ни познаете по-лесно с  Диана ще държим табела с надпис на български „Непознатият Хофбург”.

„Непознатият Хофбург” – разходка с екскурзовод

Мястото на срещата: Външната порта на Хофбург

КОГА: 15 септември 2019 г. от 11.00 и 14.30 ч.

КЪДЕ: Императорски комплекс Хофбург, среща пред колоните на Външната порта

Цена: Цената на беседата е 12 евро (с включени слушалки), които се заплащат на място.

За деца и ученици – безплатно (при ползване на слушалки – 1 евро).

Разходката е с продължителност около 1 час и 40 минути.

Предварително записване на адрес diana.piperova@gmx.net или на телефон 0650 5311792  е препоръчително.

Разходката ще се проведе само при хубаво време.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации