6.2 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияБКПО”Кирил и Методий” с творческа сбирка в Пловдив

БКПО”Кирил и Методий” с творческа сбирка в Пловдив

-- Реклама --

Литературният кръжок, театралното студио и певческият хор към БКПО”Кирил и Mетодий” ще се представят в европейската столица на културата Пловдив 2019

По традиция всяко лято БКПО”Кирил и Методий” провежда по една сбирка на родна земя. Досега срещите са били в София, но тази година членовете на организацията ще представят своите постижения в културен център „Тракарт” в Пловдив. Така те ще станат част от богата програма на европейската културна столица.

В последните години дейността на организацията се разрасна и към нея бяха създадени творчески звена като литературен кръжок с координатор Сузана Йорданова, театрално студио „Аплаус” с режисьор и художествен ръководител Лина Гладийска-Георгиева и смесен певчески хор с диригент маестро Божидар Абрашев. Всички те ще вземат участие в сбирката на родна земя, заедно с оперната певица Анета Тодорова, детска танцова група „Златни пендарчета” с хореограф и художествен ръководител Галя Милева и спортно звено „Velo свят” с координатор Гергана Шопова.

Всеки, който иска да гледа представянето на нашите сънародници, е добре дошъл на 31 юли в културен център „Тракарт” в Пловдив. В това емблематично за града под тепетата място се провеждат многобройни концерти, театрални постановки, обсъждания на книги и изложби. Представянето на БКПО в „Тракарт“ става възможно благодарение на директора на културното средище – известния пловдивски художник и скулптор Жорж Трак и неговия екип.

На следващия ден (1-и август) в програмата е включена литературна разходка из романтичните улички на Стария град, която се организира със съдействието на издателство „Летера“.

Лятна творческа сбирка на БКПО”Кирил и Методий”-Виена в Пловдив

КОГА: 31 юли, сряда, от 17.00 ч.

КЪДЕ: Културен център  „Тракарт”, бул.”Цар Борис III Обединител”89, подлез Археологически

Организационен координатор на събитието е Моника Янева, с която може да се свържете на телефон 0043 660 418 17 37.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации