3.7 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияС концерт на пианистката Дора Делийска БКИ "Дом Витгенщайн" ще отбележи 24...

С концерт на пианистката Дора Делийска БКИ „Дом Витгенщайн“ ще отбележи 24 май

-- Реклама --

Дора Делийска Виена

По традиция Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост ще бъде отбелязан от българската общност във Виена. Тази година тържеството ще се проведе на 23 май в БКИ”Дом Витгенщайн” и ще започне с поднaсяне на цветя на паметника на Кирил и Методий. Празникът ще бъде открит от директорката на Културния институт доц.д-р Румяна Конева,тържествено слово ще произнесе и посланикът на България в Австрия Н.Пр.Иван Сираков. Както всяка година, на този ден ще бъдат връчени и почетните грамоти на Министерство на културата за принос в развитието на българо-австрийските отношения.

Гостите на тържеството ще имат възможност да се насладят на концерта на известната пианистка Дора Делийска.

Дора Делийска е сред най-успешните млади пианисти на международната сцена. Родена е в Плевен, но от години живее и работи във Виена. Талантливата пианистка изнася концерти на престижни сцени в Белгия, Холандия, Тайван, Китай, Италия. През миналата година тя имаше изключително успешен концерт в Музикферайн, беше и солист на Софийската филхармония в концерт, посветен на Деня на Унгария в София.

Дора Делийска е избрана за представителен артист на световноизвестната фирма за пиана и рояли “Бьозендорфер“. Обявена е от музикалната критика за един от най-добрите млади интерпретатори на творчеството на Ференц Лист, а нейният компактдиск с произведения на Шуберт е удостоен с престижната награда Supersonic Award на списанието за класическа музика “Pizzicato“. Името на Дора Делийска често присъства на страниците на престижни австрийски издания като Falter, News и Online-Merker, които отразяват с позитивни рецензии излизането на нейния най-нов, десети поред компактдиск на музикалния пазар през март 2018 г. – проекта “The B-A-C-H Project“.

КОГА: 23 май (четвъртък) от 18.00 ч.

КЪДЕ: БКИ“Дом Витгенщайн“

вход свободен

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации