1.2 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияВиена: Тържествено честване на националния празник трети март в БКИ"Дом Витгенщайн"

Виена: Тържествено честване на националния празник трети март в БКИ“Дом Витгенщайн“

-- Реклама --

На 3-и март България отбелязва своя национален празник – Ден на освобождението от османско иго. По традиция българите в Австрия почитат тази дата със специално тържество в БКИ”Дом Витгенщайн”.

В празничната програма на 3-и март тази година ще вземат участие музикантите Силвия Фухс (цигулка) и Светломир Златков (пиано), 13-годишната носителка на редица международни награди Лилия Апостолова (пиано) от Севлиево, деца от българското училище „Св.св.Кирил и Методий”, певческият хор към БКПО”Кирил и Методий” с диригент Божидар Абрашев и детска танцова група „Пендари”.

Специален акцент на празника ще бъде откриването на изложбата с творби на деца на възраст между 7 и 15 години от сдружение „Духовно огледало”. Ще бъдат изложени техни картини, интерпретации на известни произведения на българските майстори на четката Златьо Бояджиев, Владимир Димитров-Майстора, Иван Милев, Цанко Лавренов. 45-те платна, които ще бъдат изложени в БКИ”Дом Витгенщайн”, са дело на ученици от софийското ателие „Приказен свят” с ръководител Татяна Антонова и детски художествен център „Видима” от Севлиево с ръководител Снежана Боева. Две са основните теми, разработени от децата – „Автопортрет” и „Хиляда деца – хиляда слънца”. Виена е първата спирка в дългото пътуване на изложбата по света.

3-ти март, Виена, БКИ"Дом Витгенщайн"

Гостите на тържеството ще бъдат поздравени от директорката на БКИ”Дом Витгенщайн” проф.Румяна Конева и посланика на България в Австрия Н.Пр.Иван Сираков.

Тържеството ще започне на 3-и март в 17.00 ч в БКИ“Дом Витгенщайн“ с откриване на изложбата в Галерия Партер.

Вход свободен

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации