9.2 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалокултураизкуствоСмях и житейска тъга се съчетават в пиесата „Апетит”, представена от Българския...

Смях и житейска тъга се съчетават в пиесата „Апетит”, представена от Българския театър във Виена

-- Реклама --

Вярна на своето кредо да подбира безкомпромисно репертоара на България театър във Виена, Златка Бойчева и този път представя на сцената свеж коктейл от смях и житейска мъдрост

Апетит Здрава Ламенова, Богдана Трифонова, Виена

На 3-и март във Виена гостува постановката „Апетит”, която вече няколко месеца се играе успешно на открита сцена в театър „Сълза и смях”. Театралният проект събира Богдана Трифонова-актриса и водеща на сутрешния БГ Стартер по БГ Радио и авторката и актриса Здрава Каменова, в пиеса писана специално за тях.

Апетит за живот

Неуспяла радио водеща на кулинарно предаване (Богдана Трифонова), която си мечтае да раздава житейски съвети, се среща с разярена нейна слушателка (Здрава Каменова), която търси отмъщение, заради проваления си брак след точно един такъв радио съвет. Срещата между двете е шумна, абсурдно смешна, бурна и най-вече трансформираща. Дали можеш да започнеш на чисто, когато си жена, когато си на 40, с няколко килца в повече, без мъж и с провалена кариера. Кои сме, истински ли сме или оплетени в илюзии и каква е цената на това да се изправиш срещу себе си? Две много гладни за живот жени ще намерят отговора. Не и без помощта на един пистолет…

Ако това представяне на пиесата вече ви е заинтригувало, ще добавим само по един щрих към портрета на екипа, за да ви спечелим изцяло за представлението на 3-и март.

Кой кой е в „Апетит”

Богдана Трифонова вече 17 години води сутрешното шоу Стартер. Макар и в живота изявата ѝ зад микрофона да е успешна, в спектакъла тя се превръща в неуспешна и смешна радиоводеща. Богдана Трифонова е завършила НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, но както самата тя казва – не си е изиграла игрането. Цели двайсет и две години по-късно се връща на театрална сцена, изкушена от предложението на Здрава Каменова.

Здрава Каменова е актриса и драматург. Пиесите й са превеждани на португалски, френски, английски, японски. Носител е на шест награди за драматургия. Заедно с това е прекрасна майка на две деца и една котка. Тя е един от сценаристите на „Откраднат живот“, автор на мюзикъла „Скачай“ в театър „София”, на „Жената е странно животно“ в „Сълза и смях” и „Дом за овце и сънища“, проект на Максим Горки театър, Берлин и Червената къща, София. Също така е автор на детските книжки: „Боб, малката метална кутийка с голяма мечта“ и „Чорапът, който промени света“. От няколко години работи и заедно с Мариана Събева.

Мариана Събева е другият драматург на проекта и негов продуцент. Тя е съавтор и на театралните постановки „Късметът на кукувицата“ и „Мовименто/вариации“, била е част от сценарния екип на сериалите „Столичани в повече“ и „Откраднат живот“, има над 10 години опит в писането за телевизия и реклама. Завършила е „Кино и телевизионна драматургия“ в Калифорнийския държавен университет.

Мъжкото присъствие в екипа е в лицето на Благой Бойчев – актьор и магистър по философия. „Апетит“ е негов режисьорски дебют. Благой е един от основателите на Театър „Реплика”.

Вярваме, че вече нищо не може да ви спре да изгледате тази бомба от комедийни ситуации, разказани интелигентно и подплатени с много житейска мъдрост и болка.

КОГА: 3 март (неделя) 2019 от 16.00 ч.

КЪДЕ: Schwedenplatz 2/Laurenzerberg 5 , 1010 Виена

Билети може да резервирате на:

0677 617 49 2 46
0650 814 12 12
01 548 59 59

или на имейл: zlatka_bojtcheva@hotmail.com

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации