14.2 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияОтидете си една от легендите на българския футбол Трифон Иванов

Отидете си една от легендите на българския футбол Трифон Иванов

-- Реклама --

Феновете на Рапид Виена и до днес носят фанелки с неговия номер


Trifon IvanovТази сутрин е починал големият български футболист Трифон Иванов. Причината за смъртта му е масиран инфаркт.

Един от най-добрите защитници в историята на родния футбол си отиде на 50 г, които навърши през 2015 г.

Трифон Иванов е роден на 27 юли 1965 г. в с.Липница. Първият му дебют за българския национален отбор е в мача срещу ГДР на 3 април 1998 г. Той  бе бронзов медалист със звездния български отбор от световното в САЩ през 1994 г.

Кариерата на Трифон Иванов е тясно свързана с Австрия. Тук в периода 1996-1997 той играе за Рапид и Аустрия Виена. Трифон Иванов изиграва 53 мача за Рапид и вкарва седем гола. Феновете на зелените още помнят неговите блестящи изяви на терена. Заедно с Рапид българският футболист става шампион на Австрия за 1996. С негова помощ отборът достига и до финала на Купата на носителите на купи през 1996 г. И до днес на стадиона в Хютелдорф могат да се видят фенове, носещи тениски с неговото име.

По време на Световното първенство по футбол през 2014 г. австрийските медии отново припомниха бляскавите изяви на българина, който остави ярък спомен в съзнанието на футболните фенове по време на Световното първенство в САЩ 1994.

__________

Още по темата:

Мондиал 1994: Да си припомним Трифон Иванов

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации