12.1 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияМеждународна филмова копродукция с българско участие открива Берлинале 2015

Международна филмова копродукция с българско участие открива Берлинале 2015

-- Реклама --

65ото издание на филмовия фестивал ще се състои от 05.02 до 15.02.2015

 

nobody-wants-the-night-02_article
Жулиет Бинош в сцена от филма

В афишът на Nobody Wants The Night“ гордо се е  наместило и името България, която участва наравно с Испания и Франция в новата копродукция. Филмът е сниман в България, Норвегия и Канарските острови през есента на миналата година.

Актьори

В актьорския състав ще видим носителката на „Оскар“ Жулиет Бинош, ирландският актьор Гейбриъл Бърн („Обичайните заподозрени“, „Стигмата“, „Капитал“), Ринко Кикучи (“Вавилон”, „Огненият пръстен“, „47 ронини“), Мат Селинджър (син на писателя Дж. Д. Селинджър, както и българският актьор Велизар Бинев („Мисия Лондон“ и сериала „Четвърта власт“).

Режисьор

Режисьор е родената през 1960 г. в Барселона Исабел Кушет. В биографията й влизат заглавия като Learning to Drive с Бен Кингсли, Elegy (2008) с Пенелопе Круз и Денис Хопър, The Secret Life of Words (2005) с Тим Робинс, My Life Without Me (2003) с актуалния претендент за „Оскар“ Марк Ръфало.

Сюжет

Сюжетът на “Nobody Wants The Night“ е европейски – силен, с широка гама на чувства и по действителен случай. Годината е 1908, Гренландия. Докъдето поглед стига, има ледени полета. В сърцата на две жени огънят по един мъж е запален и оцеляването им в този жесток зимен пейзаж се развива на фона на личното и спотаено страдание. Robert Peary( в ролята Гейбриъл Бърн) авантюрист по душа и професия, оплита в своя житейски разказ съпругата си Josephine Peary ( Жулиет Бинош) и Allaka (Ронко Кикучи), местна девойка, от която очаква дете.

Жулиет Бинош е истински оазис на драматична игра, съчетана с изисканост, типична за френското кино. Тя изгражда портрети и ролите се напасват на нея, като рокля на тяло.

Аристократизъмът на заснетите сцени с Бинош е подчертан и от елегантните й шапки, които са дело на българската дизайнерка Биляна Борисова.
http://youtu.be/dkdZOp8ocjU

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации