6.2 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияТайното знание на Черноморската Атлантида

Тайното знание на Черноморската Атлантида

-- Реклама --

В шедьоврите от Варненския некропол е кодирано тайното знание на Черноморската Атлантида

31.10. 2014, 19:00 – 23:00, Gumpendorfer-U-Bogen 6-7, 1060 Wien

varnenski nikropol
снимка: личен архив на Х. Смоленов

Едно от чудесата в света е Варненския некропол и ауролитната цивилизация. Но особено интресна е връзката между на пръв поглед две различни култури, които ги делят не само пространствени, но и във времеви разстояния. Пирамидите в Гиза са изградени почти 20 века, след като най-старото златно съкровище на света е погребано в некропола край брега на Черноморската ни столица. Пропорциите им говорят за духовно родство и тайно познание, преодоляло препятствията на хиляди километри и хиляди години. Това показват и многогодишните проучвания на Христо Смоленов и Христо Михайлов.

Основната за древен Египет мерна единица, царският лакът, намира своя прототип в златните бичета и плочка, в костените идоли на хармонията, в позлатена керамична купа, изработени от предците ни преди близо 7000 години. При това с математическа точност, която не е единичен случай, а се спазва строго във всички предмети от Варненския некропол. Друго откритие на аулитната цивилизация е златното сечение, изразено с числото фи. Авторите смятат, че съществуват впечетляващи съответствия между пропорциите и метриката на Варненското злато и Хеопсовата пирамида. Един красноречив пример е височината 58,176 мм на известния по-голям златен бик от Варненското съкровище. Той се нанася 9 пъти в диаметъра на позлатената купа. Това е 1/9 от царския лакът.

zlaten bik
Височината на бика се нанася 9 пъти в LH

Върху златните бикове са изразени и други числови послания,представени като множества от точки по външния контур на фигурите. За по-големия бик броят им е 56, докато при по-малкия те са 45. Съвпадение или не, но свещеното животно е почитано 2000 години по-късно в Египет под името Апис.

Двамата изследователи са убедени, че Черноморската Атлантида дава тласък и за развитието на щумерската култура. Открити са сходства между определени предмети и артефакти между културата Варна и Самара (предшественик на Шумер) и от архаичната епоха в Китай. Те свидетелстват за влияния, идващи от запад – от Балканско – Черноморската Атлантида.

Hristo Mihailov

Teзи и други любопитни и неизвестни факти може да научите лично на 31 октомври от 19 ч. във Виена от Христо Михайлов и Христо Смоленов , които са автори на книгата Тайното знание на Черноморската Атлантида”. Използвайки познанията за геометрия и пропорции от древната варненска цивилизация Христо Михайлов ще нареди и абстрактна инсталация от пластики, направени от бронз и кристали. Фолклорна група “Пендари” с ръководител Галя Милева ще открие официално събитието с подбрани народни танци.

За авторите

 

smolenov_snХристо Смоленов 

е инициатор на проекта “Архелогика на свещените символи и знания”. Под негово ръководство експерти в различни области разшифроват послянията на най-древната цивилизация – Черноморско – Балканската. Той е специалист по логика и евристични методи, експерт по антитероризъм, бивш секретар на Министерството на отбраната, депутат в 38-ото НС. Автор на пет книги. Учен и журналист . Основател и кръстник на движението “Екогласност” през 1988-1989г. 

hristo mihajlovХристо Михайлов

е художник с разнородни интереси. Не се спира на конкретен стил или жанр, и не работи само с един материал, опитва и експериментира непрекъснато. Един от пионерите е в областта на лазерите и холограмите, които могат да се използват за пресъздаването на художествени образи. Негови картини и пластики са притежание на колекционери и галерии във Франция, Германия, Холандия, Белгия, Италия, Люксенбург, Англия, Русия, Турция, Япония, САЩ и Канада.

Занимава се в бойни изкуства още от 1976 г. , като минава през различни школи, докато не открива признанието си в Айкидото. Той е първия българкси носител на 5-ти дан. Увлича се и от Ордена на тамплиерите, които са последователи на рицарите тамплиери и са носители на техния архив и артефакти. Задачата на християнският пазител е да съххранява християнската вяра, култура и цивилизация, както и границите на християнския свят.

plastiki

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации