10.1 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияКлинтън, Барозоу и Плевнелиев във Виена за срещата на Центъра за глобален...

Клинтън, Барозоу и Плевнелиев във Виена за срещата на Центъра за глобален диалог и сътрудничество

-- Реклама --

Фронтменът на „Скорпионс” Клаус Майне ще пее по време на срещата

Петър Стоянов открива третата годишна Среща заглобален диалог и сътрудничество, Виена, 3-ти деквмври 2013 г.  снимка: Андреас Тишлер
Петър Стоянов открива третата годишна среща на „Център за глобален диалог и сътрудничество“, Виена, 3-ти декември 2013 г.
снимка: Андреас Тишлер

Бившият президент на България Петър Стоянов (1997-2002) събира за трета поредна година във Виена европейския и световен политически, бизнес и културен елит . Организираният от фондацията му „Център за глобален диалог и сътрудничество” форум, се провежда на 3-ти и 4-ти декември в двореца „Лихтенщайн” в австрийската столица. Тази година основната тема, върху която ще се фокусират участниците, е насочена към предизвикателствата и възможностите, свързани с мястото на Евразия на световната сцена.

Петър Стоянов отново е поканил за участие в дискусиите известни политици, бизнесмени, учени и анализатори. Сред участниците изпъкват имената на бившия генерален секретар на Съвета за Европа Валтер Швимер, бившия командващ обединените сили на НАТО генерал Уесли Кларк, директора на световноизвестната Александрийска библиотека Исмаил Серагелдин, президента на Световния институт за възобновяеми енергийни източници д-р Емануел Лимидо.

Plewneliew+StoyanovСред най-интересните акценти на форума е уникалната сесия „Въпроси и отговори”, в която тази година участие ще вземат бившият американски президент Бил Клинтън, председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозоу и българският президент Росен Плевенелиев. Миналата година Клинтън прие лично от Петър Стоянов голямата награда на фондацията за насърчаване на взаимното разбирателство между хората. На тържествена церемония тази вечер той на свой ред ще я връчи на председателя на ЕК Барозоу.

Българският президент Росен Плевнелиев ще се включи в сесията „Синергии за справяне с глобалните кризи” и ще направи изказване на тема „Обединени действия за овладяване на глобалните кризи от гледна точка на Балканите”.

Клаус Майне снимка Андреас Тишлер
Клаус Майне
снимка Андреас Тишлер

Спортната звезда на събитието ще бъде австриецът Феликс Баумгартнер, който през 2012 г. скочи с парашут от ръба на стратосферата от височина 39 км.

Миналогодишният носител на приз от фондацията фронтменът на групата „Скорпионс” Клаус Майне ще изпълни няколко култови парчета по време на тържествената галавечеря в двореца Лихтенщайн.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации