16.5 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиена е сред 50-те най-добри студентски града в света

Виена е сред 50-те най-добри студентски града в света

-- Реклама --

Ново изследване нареди австрийската столица на 15-то място в света по качество на живот за студентите

Vienna UniversityГодишното изследването на QS World University Ranking се базира на 5 основни критерия: качество на университетите, международно представяне на студентите, качество на живот, възможности за работа и достъпност на образованието.

Още критерии

Градовете, участващи в класирането, трябва да отговарят на две предварителни условия: да имат повече от 250 000 жители и да разполагат с поне два университета, посрещащи критериите на QS World University Ranking. С тези изисквания се справят 98 града в света и 50 от тях са влезли в класацията.

Тази година броят на разглежданите критерии е увеличен и вместо 12 сега те вече са 14. В класацията участват 30 държави като САЩ са представени със седем града, Австралия с шест, Канада и Великобритания с по три.

За първи път в изследването са включени Осло, Оукланд и Прага.

Резултати

На първо място е Париж, следван от Лондон, Сингапур и Сидни. По-нататък се нареждат Мелбърн, Цюрих, Хонг Конг, Бостън, Монреал и Мюнхен.

Виена заема почетното 15 място. В категорията качество на живот градът е събрал максималният брой точки – 100, по отношение на представянето на различни националности в университетите австрийската столица е събрала 88 точки.

Изследването още веднъж потвърждава, че в последните години Виена се превръща във все по-атрактивно място за учене за студенти от цял свят.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации