10.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияТрима са задържаните българи във връзка със смъртта на 71 бежанци

Трима са задържаните българи във връзка със смъртта на 71 бежанци

-- Реклама --
снимка Ройтерс
снимка Ройтерс

„Министерство на външните работи потвърждава информацията за трима задържани български граждани на територията на Република Унгария във връзка с открития камион на австрийска магистрала, в който бяха намерени телата на имигранти“, се казва в съобщение на ведомството. Вчера от австрийската полиция съобщиха, че в Унгария са арестувани двама българи, единият с ливански произход, и един унгарец. Тази сутрин и австрийските медии излязоха с информация, че броят на задържаните по случая с намерените в изоставен камион 71 трупа са общо четири, трима от които са българи.

Днес в 13.30 ч. в унгарския град Кешкемет ще започне съдебният процес срещу арестуваните мъже.

Припомняме, че в четвъртък (27 август) на отбивка на магистрала А4 в близост до Пандорф бе намерен изоставен камион. В него бяха открити труповете на 59 мъже, 8 жени и 4 деца. Данните показаха, че те са били мъртви от поне два дни преди камионът да навлезе на територията на алпийската република. Властите и от двете държави са убедени, че става дума за организирана мрежа за нелегален трафик на бежанци.

В същото време вчера (28 август) стана ясно, че 51-годишен българин е осъден на три години затвор за незаконно превозване на хора. В неговия бус в края на юли полицията е открила 54 човека, сред които 18 деца, всички в особено тежко състояние.

Още по темата:

Австрия: Българин с тежка присъда за трафик на бежанци

Българи са арестувани за смъртта на 71 бежанци, намерени в камион в Австрия

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации