21.1 C
Виена
четвъртък, 9 май, 2024
spot_img
НачалоМеланжСподели лятото: Доломитите

Сподели лятото: Доломитите

-- Реклама --

Сирма и Роланд са прекарали няколко прекрасни дни в Италия. Но не по плажовете или дворците на Флоренция и Венеция, а правейки преходи в  Доломитските Алпи. Тази дълга почти 150 км. планинска верига се простира в Северна Италия.

 Базовият ни лагер беше къмпинг Олимпия, който се намира на няколко километра северно от Cortina D’Ampezzo.  От Falzarego Pass взехме лифт. От горната станция гледката е невероятна – вижда се Мармолада ( най-високият връх в Доломитите – 3342 м.), Тофана. Прекрасно е, но и е претъпкано с туристи: кошници, глъч, суматоха, дори баби с бебета 🙂 

На втория ден обиколихме  Cinqui Torri. Отново спестихме време и задъхване от изкачванията, доверявайки се на лифта.   На горната станция има хижа, в която готвят прекрасно. Вляво от нея са  Cinque Torri, на най-голямата има множество катерачни маршрути, истински рай за любителите на високия адреналин. 

Третият ден посветихме на преход от другата страна на Кортина.  В началото пътеката беше доста лека и приятна, но последва дълго и сравнително стръмно изкачване, но гледката към Lago di Misurina си заслужаваше усилията.

На път за вкъщи минахме покрай  Pragser See (на около 40 km от Кортина). Мястото е прекрасно с множеството къщи и хотели щедро окичени с бухнали цветя.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации