10.5 C
Виена
неделя, 25 февруари, 2024
spot_img
Loading Events

« All Events

Премиера на филма „Диада“

март 10 @ 13:00 - 14:30

Нашумелият в последно време филм „ДИАДА“ с премиера във Виена на 10.03.2024г. Нека заедно се насладим на филма на Яна Титова в CineCenter Vienna. На прожекцията ще присъства е героинята Маргаирата Стойкова! Билети можете да закупите от сайта на Societas Bulgarica: https://www.societasbulgarica.org/events/diada-vienna
Филмът се фокусира върху историята на Дида, 16-годишно момиче, което живее в малък град и има голяма мечта – да замине при майка си в Америка, където да учи рисуване. Животът ѝ се преобръща, когато разбира, че разполага с броени часове, за да се доближи до целта си. Дори и най-добрата ѝ приятелка не може да помогне, а проблемите в училище правят задачата още по-сложна.
Главната роля е поверена на Маргарита Стойкова, която е едва на 19 години и е популярен YouTube влогър, а част от зрителите ще я познаят като Вени от сериала „Татковци“. В основния актьорски състав влизат и редица любими имена като Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Георгиева и други. За ролята на най-добрата приятелка на Дида, Ива, е избрана Петра Църноречка, ученичка в Националното музикално училище в София.
Филмът е заснет в Ямбол през лятото на 2022 година. Операторската работа е дело на Мартин Балкански, чиято жива непосредствена камера диша с героите на филма и неусетно потапя зрителя в атмосферата.
Филмът е продукция на PORTOKAL, в копродукция с NO BLINK PICTURES, SONUS и RIGHT SOLUTIONS с подкрепата на Националния филмов център, Творческа Европа Медия и Национален фонд култура с разпространител NO BLINK Film. Продуценти са Ваня Райнова, Александър Алексиев и Ники Стоичков.
КОГА: 10 март от 13.00 ч.
КЪДЕ: CineCenter Wien
Fleischmarkt 6, 1010 Wien