Warning: Array to string conversion in /home/.sites/14/site582/web/newmelange/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_wp_booster_functions.php on line 675
25.2 C
Виена
понеделник, 29 април, 2024
spot_img
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Мария Касимова-Моасе представя разказваческото шоу „Червена звезда. бл.28“

март 15 @ 19:30 - 21:00

Мария Касимова-Моасе пристига във Виена за среща в Червена звезда, блок 28.
Няма грешка. Адресът е точен.
“Червена звезда, блок 28”
Това е вторият сторителинг пърформънс (или разказваческо шоу) на Мария Касимова-Моасе след успеха на “Свободно падащи истории”.
То разказва за едно специално минало време – онова на “развития” социализъм. Историите са лични, през погледа, биографията и преживяванията на едно момиче, днес пораснала жена, по времето на неговото ранно детство и тинейджърски години. Шоуто не е нито носталгия по миналото, нито социална критика на годините от 1969 до 1989. То е това, което времето беше – разказ от първо лице за комични абсурди, създадени и преживени от невероятни персонажи, съществували съвсем реално в един безумен по смисъла си период.
В “Червена звезда, блок 28” по-възрастните ще си припомнят, а младите ще научат истината много неща, сред които тази за пионерските лагери, съседите партийци, другарките в училище, китайските презервативи, военното и казармата, бригадирските песни, лексиконите, “половите сношения” и “другарската обич”, Нощния хоризонт и “Музикална стълбица”, опашките за банани през декември, жигулитата, трабантите и списъците за нови коли, лигнина и “Пубертетната възраст”, идеологическата диверсия на буржоазния “гнил капитализъм” и… как се готви манджа “Добра жена”.
Всичко ще се случва без сценарий, покрай предмети, станали класика в соц бита на няколко поколения.
Целта на сторителинг шоуто е колкото да забавлява, толкова и да даде възможност да си припомним в детайли един реално съществувал исторически период, по вдреме на който се случи нашето детство и младост. И те бяха прекрасни, не въпреки, не заради, а независимо от него. Защото детството и младостта , освен когато са преминали във война, са най-прекрасното време на човешкия живот.
Нека го помним, макар и със смях, за да не допускаме онези след нас да прекарат своето детство и младост така, че един ден да не искат да си ги спомнят!

 

КОГА: 15 март 2024, петък, от 19.30 ч.

КЪДЕ: Impact Hub Viennа, Lindengasse 56, 1070

Закупуване на билети ТУК

Details

Date:
март 15
Time:
19:30 - 21:00
Website:
https://www.facebook.com/events/1033666301024155/?ref=newsfeed

Venue

Impact Hub Viennа
Lindengasse 56
Виена,
+ Google Map