17.9 C
Виена
неделя, 12 май, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаАристократични истории и архитектура - отзвук от тематичната разходка "Непознатата Виена"

Аристократични истории и архитектура – отзвук от тематичната разходка „Непознатата Виена“

-- Реклама --

Слънчево време, усмихнати любопитни гости и интересни истории, завладяващо разказани от екскурзоводката Диана Пиперова – необходимите съставки за две успешни тематични разходки бяха на лице в събота, 27 април.

Благодарим на всички наши гости, които отделиха време в съботния ден, за да научат любопитни продробности за съдбата на някои от най-известните и красиви дворци в първи район на Виена. Особено сме щастливи, че имахме гости, специално дошли от Долна Австрия и от България – това е голям комплимент за нас и цялата инициатива „Непознатата Виена“.

снимка Меланж Булгарен

На кого е принадлежал дворецът „Палфи“, коя е фамилия Палавичини, с какво е бил известен Ханс Вилчек, защо пале „Ферстел“ носи името на своя архитект Хайнрих Ферстел и още куп любопитни и вълнуващи истории, свързани с виенската аристокрация научихме от Диана Пиперова. Тя ни поясни и разликата между „Palais“, „Schloss“ и „Burg“ и ни показа отличителните черти на бароковите и неокласическите сгради. Пред двореца „Кински“ отделихме време и да научим последните новини около новооткритата картина „Портрет на госпожица Лизер“ на Густав Климт и нейната продажба от аукционната къща „Кински“.

Диана Пиперова, снимка Меланж Булгарен

Наред с новите знания и новооткрити детайли в центъра на любимата Виена, хубав спомен от разходките остават и запознанствата и споделените емоции.

Очакваме ви и на следващата разходка „Непознатата Виена“ – следете ни, за да научите кога и къде ще бъде тя.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации