21.7 C
Виена
понеделник, 29 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългарката Марина Делчева е бизнес журналист на годината в Австрия

Българката Марина Делчева е бизнес журналист на годината в Австрия

-- Реклама --

Първата церемония по връчването на наградата за журналистика в областта на икономиката в Австрия се състоя в тържествената обстановка на Дома на индустрията във Виена. На 8 април вечерта Обединението на австрийските индустриалци отличи най-добрите бизнес журналисти и за първи път връчи отличието „Милан Фрюхбауер“ за специални постижения в бизнес журналистиката. „Тази награда беше създадена, за да се отличат изключителни журналистически постижения в областта на бизнес репортажите. Така искаме да подчертаем качеството и значимостта на журналистиката в тази област и да отличим тези, които с работата си допринасят значително за обществения дебат и демократичното формиране на мнение“, подчерта Кристоф Ноймайер, генерален секретар на Обединението на австрийските индустриалци, цитиран от АПА.

Марина Делчева-Гланшниг получи наградата „Милан Фрюхбауер“ и по този начин титлата „Бизнес журналист на годината“.

снимка Туитър

Първият носител на специалната награда „Милан Фрюхбауер“ е журналистка Марина Делчева. От 2014 тя ръководеше икономическия ресор на „Винер Цайтунг“, а от миналата година пое същата функция в престижното списание „Профил“. Делчева дълги години работеше за списание Бибер, сътрудничила е и на редица български издания.

Главната редакторка на списание „Профил“ Ана Талхамер поздрави в Туитър Марина Делчева за заслуженото отличие

„Марина Делчева-Глантшниг принадлежи към по-младото поколение бизнес журналисти, които вече имат впечатляващ опит. Родена в София, тя е отлично запозната с икономическия пейзаж на Австрия и въпросите на икономическата политика и от много години отразява компетентно и според най-високите журналистически стандарти теми от света на икономиката“. Така е представена Марина Делчева от Австрийската информационна агенция в съобщението за получаването на престижното отличие. „Нейната журналистическа работа допринася за новото позициониране на списанието на медийния пазар. Работата ѝ е ценена от читателите заради качеството и задълбочеността ѝ. Марина Делчева-Гланшниг отдавна е призната за един от най-добрите млади журналисти в страната в областта на бизнеса“.

От сърце пожелаваме още много лични и професионални успехи на нашата сънародничка!

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации