8.5 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияШнееберг или глътка свеж въздух

Шнееберг или глътка свеж въздух

-- Реклама --

Текст и снимки Петя Апостолова

След поредната зимна приказка, ето че най-накрая топли слънчеви лъчи обсипват Австрия и вдъхват дългоoчакваното ухание на пролет във въздуха. Откриваме, че денят е станал по-дълъг, природата неусетно е започнала да се раззеленява и дори самите ние усещаме абсолютен прилив на позитивна енергия в познатото си ежедневие. Сезонът на излетите и планинските преходи по китни еко пътеки до спиращи дъха езера, върхове и манастири вече започва.

Ако ви е доскучало от поредната разходка в парка, търсите нещо различно или искате да възстановите вътрешното си равновесие, ако се чудите коя да е следващата ви дестинация, която да донесе незабравимо преживяване на вас и вашето семейство, то тогава не се колебайте и се докоснете до алпийската дива природа на Шнееберг.

Градчето Пухберг в подножието на Шнееберг е един от най-старите туристически райони в Долна Австрия и се намира на не повече от един час път от Виена. Вече повече от сто години Шнеебергбан (колоритно туристическо влакче) си проправя път нагоре по планината, разкривайки пред погледа на посетителите омайни природни картини. Щом достигнете върха, можете спокойно да се разходите по крайбрежната алея на 1800 м надморска височина. Фокусната точка тук е старата планинска жп гара, която е превърната в изложбена площ и сега в нея се помещава най-високо разположената галерия в цяла Австрия. Великолепната гледка се наблюдава като че ли от птичи поглед, а той – се  простира чак до унгарската равнина, Словакия, Ракс, Баклиге Велт и Щирия. За посетителите, разбира се, са предвидени пейки за отмора на фона на най–луксозният звук в днешно време – този на тишината.

Ако пък искате да се раздвижете и да се насладите на заобикалящата ви природа, на ваше разположение са повече от 80 км туристически пътеки и алпийски маршрути. Чудесната панорамна гледка към котловината на долината Пухберг, която се открива още на половината от изминалия път, ще ви пренесе в една необикновена планинска реалност. Железопътната гара Хохшнеберг е идеална отправна точка за многобройните прекрасни преходи до и около Шнееберг. Бъдете наблюдателни и спокойни, понеже е възможно по вашия туристически маршрут да преминават сърни, благородни елени или яребици.

Освен туристическите еко пътеки и осигурените изкачвания в групи, районът около Шнееберг е особено интересен за алпинисти и катерачи. В допълнение към многобройните класически алпийски турове, Шнееберг предлага и редица катерачни маршрути с различни варианти и нива на трудност.

Продоволствената система на и около Шнееберг е добре осигурена и предлага широк спектър от къщички за хранене в типично австрийски стил, като ресторанти насред гората има разположени по различните части от туристическите маршрути.

Не пропускайте да се потопите в незабравимото приключение, на което ще ви отведе Шнееберг и неговите природни дадености! Отидете там, където човекът замлъква, а природата започва да говори.

За информация относно работното време, цените, различните маршрути, туристическите турове, курсовете по катерене и още много други предложения, посетете https://www.schneebergbahn.at/

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации