14 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияФилмът съзерцание "Там" пристига във Виена

Филмът съзерцание „Там“ пристига във Виена

-- Реклама --

Писателят Георги Господинов, режисьорите Явор Гърдев, Александър Морфов, Галин Стоев, актьорът и режисьор Мариус Куркински, скулпторът Павел Койчев, учителят по физика Теодосий Теодосиев, диригентът Йордан Камджалов са главните герои в този филм-импресия.

„Популярни личности, които мълчаливо се отделят от властта и диктата на своя публичен образ, от света на творческото си и социално амплоа и да потънат колкото се може по-надълбоко в себе си до степен да се разтворят в мащабните природни пейзажи“ – така фотографът Стефан Н. Щерев описа новия си филм „Там“, чиято премиера бе на 5 ноември в София.

На 14 януари българите в Австрия ще могат да се насладят на този тих филм, разказващ за сливането на индивидуалния интимен свят с природните елементи.

„Думите са, за да бъде намерен смисълът. Намерен ли е смисълът, думите се забравят. Къде да намеря човек, забравил за думите, та с него да си поговоря”.

Експериментален филм, в който авторът, утвърден фотограф и видеограф, решава да използва в качеството на мълчаливи актьори осем известни български личности, представители на изкуствата и науката. Съзерцателната и деликатна камера проследява опита на тези персонажи, които не говорят нищо за себе си, мълчаливо да се отделят от властта и диктата на своя публичен образ, от света на творческото си и социално амплоа и да потънат колкото се може по-надълбоко в себе си до степен да се разтворят в мащабните природни пейзажи.

С участието на:
Георги Господинов, Явор Гърдев, Александър Морфов, Мариус Куркински, Галин Стоев, Павел Койчев, Теодосий Теодосиев, Йордан Камджалов.

Музика:
Lisa Gerrard / Max Richter / Jóhann Jóhannsson / Hildur Guðnadóttir / Mari Samuelsen / Ólafur Arnalds / Alice Sara Ott / Joep Beving / Genesis Orchestra
Звуков Дизайн: Камен Атанасов

Режисьор, оператор и монтаж:
Стефан Н. Щерев

Времетраене: 72мин.
Продуцент: 3inSpirit

Билети могат да бъдат закупени онлайн на следния линк: https://bit.ly/4afLn45 както и
в магазин PILGRAM на адрес Pilgramgasse 15, 1050 Wien
и на място в деня на прoжекцията

Цена 15 Euro

За актуална информация следете страницата на събитието във Фейсбук ТУК.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации