-1.2 C
Виена
неделя, 3 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияГеорги Бърдаров представя романа си Absolvo te в Грац

Георги Бърдаров представя романа си Absolvo te в Грац

-- Реклама --

„Absolvo te“ е вторият роман на Георги Бърдаров след бестселъра му „Аз още броя дните“, с който печели първото българско реалити за писатели „Ръкописът“. Повече от две години романът е сред десетте най-продавани книги в България и утвърждава Бърдаров като един от успешните съвременни български автори. Голямо признание за него е и Европейската награда за литература през 2021 г.

В „Absolvo te“ основната тема е нестихващият братоубийствен арабо-израелски конфликт и основните сюжетни линии са вдъхновени от истински събития. Бърдаров умело изгражда плътни образи, които преминават през разтърстващи истории и преживявания. Той сам споделя за творбата си:

„Както и при първия роман, така и тук, историята сама ме намери. Може да звучи абстрактно и невероятно, но сякаш тя бе търсила нужния човек, който да я разкаже и когато стигна до мен се получи магията. Зад заглавието на романа се крие нуждата на всеки един човек да преживее личния си катарзис, като си прости сам на себе си непростимите неща, които е извършил, чрез прошката, която дава на друг човек. Толкова лесно смилаемо звучи, че е човешко и християнско да се прощава. Толкова лесно се изрича думата „прощавам ти“ и е толкова трудно наистина да простиш. Понякога това е битка, която водиш със самия себе си денонощно, до последната нощ в живота ти.“

С оглед последните събития в Близкия Изток романът на Георги Бърдаров има особено актуално звучене и значение днес.

Доц. д-р Георги Бърдаров е преподавател по демография в СУ „Св. Климент Охридски“ и е специалист по етнорелигиозни конфликти. Създател е на курс по презентационно майсторство и автор на най-четения български разказ в интернет „За петата ракия или колко е хубав животът“. 

Представяне на романа „Absolvo te“ от писателя Георги Бърдаров

КОГА: 10 ноември, петък, 2023 г. от 18.30 ч.

КЪДЕ: Musiksaal Augustinum, C.2.41, 2 Stock, Lange Gasse 2, Graz 1080

На 11 ноември писателят ще представи творбата си и в рамките на Панаира на книгата във Виена.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации